Rotten

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Deze documentaireserie duikt diep in het hart van de levensmiddelensector en onthult onsmakelijke feiten en geheime krachten die bepalen wat wij uiteindelijk eten.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Lawyers, Guns & Honey

  Doordat grote aantallen bijen sterven en de vraag naar honing toeneemt, komen verborgen additieven, bijenkorfdiefstal en andere louche tactieken steeds meer voor.

  Aflevering 2

  The Peanut Problem

  Terwijl voedselallergieën steeds meer voorkomen en wetenschappers zoeken naar wat er in ons lichaam is veranderd, kampen boeren en chef-koks met nieuwe uitdagingen.

  Aflevering 3

  Garlic Breath

  De eenvoudige knoflookbol werd een miljardenoogst dankzij kookprogramma's. Maar een rechtszaak roept verontrustende vragen op over topleveranciers.

  Aflevering 4

  Big Bird

  De meedogenloos efficiënte wereld van de kippenproductie speelt kwetsbare pluimveehouders tegen elkaar uit, waarbij ze het slachtoffer kunnen worden van sabotage.

  Aflevering 5

  Milk Money

  Veranderende eetpatronen en grote prijsschommelingen drijven melkveehouders tot wanhoop en leiden tot een golf van lucratieve, maar controversiële verkoop van rauwe melk.

  Aflevering 6

  Cod Is Dead

  Terwijl de wereldwijde visvoorraad afneemt, kampt de hele sector met problemen, waaronder corrupte magnaten, dubieuze import en tweedracht zaaiende voorschriften.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  The Avocado War

  Op Netflix sinds 4 oktober 2019

  De avocado ging van culinaire rage naar must-have superfood. Een lucratieve vrucht, die op geld beluste kartels aantrekt.

  Aflevering 2

  Reign of Terroir

  Op Netflix sinds 4 oktober 2019

  In het zuiden van Frankrijk gaan gefrustreerde wijnboeren tot het uiterste om goedkope import uit Spanje en nieuwe concurrentie uit China te weren.

  Aflevering 3

  Troubled Water

  Op Netflix sinds 4 oktober 2019

  Door de explosieve groei van de bronwaterindustrie gingen bedrijven openbare watervoorraden gebruiken en lieten kwetsbare burgers dorstig achter.

  Aflevering 4

  A Sweet Deal

  Op Netflix sinds 4 oktober 2019

  Uitgebuite werknemers, veranderde ecosystemen, politieke machtsspelletjes: achter de schermen is Big Sugar niet echt geraffineerd.

  Aflevering 5

  Bitter Chocolate

  Op Netflix sinds 4 oktober 2019

  Chocolade is voor een groot gedeelte van de wereld puur plezier. Maar de lange reis van boon naar reep zit vol ellende. Kan een nieuw bedrijf het tij keren?

  Aflevering 6

  High On Edibles

  Op Netflix sinds 4 oktober 2019

  Nieuwe marihuanawetten zorgen voor meer eetbare cannabisproducten, maar dit snel veranderende voedsellandschap brengt risico's met zich mee voor de consument.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.