Rompan todo: La historia del rock en América Latina

  Sinds 16 december 2020 te zien op Netflix

  Soda Stereo, Café Tacvba, Aterciopelados en andere passeren de revue in deze kroniek van de Latijns-Amerikaanse rock tijdens 50 jaar van dictaturen, rampen en protesten.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  The Rebellion

  Op Netflix sinds 16 december 2020

  De rockbeweging in Latijns-Amerika werd aangewakkerd door Ritchie Valens' 'La Bamba' en de Beatles, maar vond een eigen stem in de jeugd en het verzet tegen de dictatuur.

  Aflevering 2

  The Repression

  Op Netflix sinds 16 december 2020

  Toen de band Peace and Love 'Wij hebben de macht!' begon te scanderen tijdens het eerste rockfestival in Mexico in 1971, besloot de regering rock te verbieden.

  Aflevering 3

  Music in Color

  Op Netflix sinds 16 december 2020

  Na de val van de dictatuur in Argentinië in 1983 en de aardbeving in Mexico-Stad in 1985 komt het tot een creatieve uitbarsting in de rock. En geheel in het Spaans.

  Aflevering 4

  Rock in Our Own Language

  Op Netflix sinds 16 december 2020

  Soda Stereo uit Argentinië was de eerste band met hits op het hele halfrond, gevolgd door Caifanes uit Mexico en Los Prisioneros uit het Chili van Pinochet.

  Aflevering 5

  One Continent

  Op Netflix sinds 16 december 2020

  Mexico's Café Tacvba mengt rock en folktradities. Aterciopelados, dat opkomt in het kielzog van MTV Latin America, doet hetzelfde met Colombiaanse ritmes en geluiden.

  Aflevering 6

  A New Era

  Op Netflix sinds 16 december 2020

  Na de zapatistische opstand maakt boosheid over sociaal onrecht in de Latijns-Amerikaanse rock de weg vrij voor reggaeton en rap, en nieuwe, vrouwelijke rockers.

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.