Roman Empire

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Deze stijlvolle mix van documentaire en meeslepend historisch epos gaat over de turbulente, gewelddadige heerschappij van Commodus, Julius Caesar en Caligula.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Born in the Purple

  Marcus Aurelius bestrijdt een onverzoenlijke vijand in Germanië en leidt zijn decadente zoon Commodus op. Intussen steken geruchten en intriges in Rome de kop op.

  Aflevering 2

  The Making of an Emperor

  De Germaanse stammen vallen aan als Marcus Aurelius overlijdt, waardoor een sceptische keizer Commodus een oorlog moet voeren waar hij geen belangstelling voor heeft.

  Aflevering 3

  Enemy of the Senate

  Commodus komt aan de macht als de nieuwe keizer van Rome, maar niet iedereen is daar even blij mee. Zijn oudere zus Lucilla is een van de samenzweerders tegen hem.

  Aflevering 4

  Rome is Burning

  Commodus slaat de coup van zijn zus af, maar trekt zich terug als machthebber. Anderen strijden om de macht terwijl hij zijn vrouw verstoot en een affaire begint.

  Aflevering 5

  Fight for Glory

  Een rampzalig graantekort onthult het verraad van Cleander en isoleert Commodus, wat hem inspireert te trainen voor gladiator in een poging Rome te verenigen.

  Aflevering 6

  14 Days of Blood

  De overdadige spelen in het Colosseum worden benadrukt door de bloedige overwinningen van de keizer, maar zijn paranoïde machtsmisbruik leidt tot het ultieme verraad.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  The Triumvirate

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Caesar klimt op na succes te hebben geboekt op het slagveld. De escalerende spanning tussen de twee machtigste mannen van Rome creëert een kans voor promotie.

  Aflevering 2

  The Great Conqueror

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Caesars rijkdom groeit nu hij lid is van het triumviraat, maar zijn harde tactieken creëren vijanden, waardoor hij zijn imago als militaire veroveraar moet herstellen.

  Aflevering 3

  Crossing the Rubicon

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Caesars zwaarbevochten overwinning op Gallië maakt hem populair onder het Romeinse volk maar leidt tot een militaire confrontatie met de senaat en ex-bondgenoot Pompeius.

  Aflevering 4

  Queen of the Nile

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Nadat Caesar Pompeius naar Alexandrië heeft gevolgd, wint hij de oorlog en krijgt er een machtige nieuwe bondgenoot en geliefde bij: de Egyptische heerseres Cleopatra.

  Aflevering 5

  The Ides of March

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Caesars hervormingen zijn populair maar zijn keizerlijke ambities wekken de woede van de senaat en gezondheidsproblemen ondermijnen zijn gezag, wat leidt tot een complot.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  The Rightful Heir

  Op Netflix sinds 5 april 2019

  Na de geheimzinnige dood van zijn geliefde vader groeit de jonge Caligula op in de schimmige schaduw van zijn keizer en oom, de tirannieke Tiberius.

  Aflevering 2

  A New Hope

  Op Netflix sinds 5 april 2019

  Tiberius' dood brengt Caligula aan de macht als nieuwe keizer van Rome. Zijn start is veelbelovend, totdat een ziekte hem van de kaart brengt.

  Aflevering 3

  In Search of an Heir

  Op Netflix sinds 5 april 2019

  Zonder erfgenaam is Caligula kwetsbaar. Hij denkt de troon zeker te kunnen stellen met een kind dat blauw bloed heeft en stort zich in affaires met zijn drie zussen.

  Aflevering 4

  Descent into Madness

  Op Netflix sinds 5 april 2019

  Caligula's groeiende paranoia en losbandige gedrag leiden tot bloedvergieten en verspillingen. Rome, de senaat, en oude vrienden keren zich tegen hem.

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.