Patriot Act with Hasan Minhaj

  Sinds 28 oktober 2018 te zien op Netflix

  Iedere zondag geeft Hasan Minhaj in deze unieke comedyserie zijn snijdende en genuanceerde commentaar op het wereldnieuws, de politiek en cultuur.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Affirmative Action

  Op Netflix sinds 28 oktober 2018

  Hasan analyseert hoe een rechtszaak door Aziatisch-Amerikaanse studenten tegen Harvard positieve discriminatie kon tegengaan en hoe een conservatieve activist daarin past.

  Aflevering 2

  Saudi Arabia

  Op Netflix sinds 28 oktober 2018

  In de nasleep van de dood van journalist Jamal Khashoggi, onthult Hasan gruwelijke waarheden over Saoedi-Arabië en de charismatische kroonprins die bekend staat als 'MBS'.

  Aflevering 3

  Amazon

  Op Netflix sinds 4 november 2018

  Hasan zet even zijn Amazon-verslaving opzij om de meedogenloze tactieken te analyseren die het bedrijf gebruikte om de grootste onlineretailer ter wereld te worden.

  Aflevering 4

  Oil

  Op Netflix sinds 11 november 2018

  Een grote maar nauwelijks gekende olieramp voor de Amerikaanse Golfkust zet Hasan ertoe aan de gevolgen van de expansie van de Amerikaanse olieproductie te onderzoeken.

  Aflevering 5

  Supreme

  Op Netflix sinds 18 november 2018

  Hasan onderzoekt het financiële aspect en de houdbaarheid van cool zijn door zich te richten op het streetwear-merk Supreme, dat net zoveel hype als kleding verkoopt.

  Aflevering 6

  Immigration Enforcement

  Op Netflix sinds 28 november 2018

  Hasan bespreekt immigratie in Amerika en graaft dieper in het nieuws om het ontmoedigende beleid en de beweegredenen van de regering Trump te analyseren.

  Aflevering 7

  Content Moderation and Free Speech

  Op Netflix sinds 11 december 2018

  Social media-bedrijven groeien uit tot wereldwijde monsters. Hasan laat zien hoe ze gebruikmaken van verouderde wetten om content te beheren en regelgeving te omzeilen.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Censorship in China

  Op Netflix sinds 10 februari 2019

  Hasan bespreekt zijn controversiële aflevering over Saoedi-Arabië en praat over censuur in China en de opkomst van een lokale #MeToo-beweging ondanks overheidscontroles.

  Aflevering 2

  Drug Pricing

  Op Netflix sinds 17 februari 2019

  Hasan verkent de kopstukken van de Amerikaanse geneesmiddelenindustrie en kijkt waarom de prijzen van levensreddende middelen zoals insuline onverminderd blijven stijgen.

  Aflevering 3

  Student Loans

  Op Netflix sinds 24 februari 2019

  Terwijl miljoenen Amerikanen worstelen met verpletterende studieschuld, duikt Hasan dieper in het nalatige en oneerlijke beleid van leningsfaciliteiten.

  Aflevering 4

  Civil Rights Under Trump

  Op Netflix sinds 3 maart 2019

  Hasan legt uit hoe overheidsfunctionarissen van de regering-Trump binnen twee jaar de burgerrechten onopgemerkt en systematisch hebben ontmanteld.

  Aflevering 5

  Hip-hop and Streaming

  Op Netflix sinds 10 maart 2019

  Hiphop heeft Amerika al veroverd, maar streamingdiensten hebben het genre geholpen om zich wereldwijd te ontwikkelen tot een storende politieke kracht.

  Aflevering 6

  Indian Elections

  Op Netflix sinds 17 maart 2019

  Vlak voordat de Indiërs tijdens de nationale verkiezingen hun stem uitbrengen, legt Hasan uit wat er op het spel staat voor de grootste en diverste democratie ter wereld.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  Brazil, Corruption and the Rainforest

  Op Netflix sinds 12 mei 2019

  Hasan praat over de nieuwe gevaren voor het Amazoneregenwoud en de inheemse volkeren in Brazilië en bespreekt daarna de cruciale opkomende verkiezingen in de Filipijnen.

  Aflevering 2

  The NRA's Global Impact

  Op Netflix sinds 23 mei 2019

  Hoewel de NRA vooral bekend is om de agenda in de VS, onderzoekt Hasan hoe de organisatie de wapencultuur wereldwijd heeft geëxporteerd.

  Aflevering 3

  Cricket Corruption

  Op Netflix sinds 26 mei 2019

  Cricket was ooit een instrument van Brits kolonialisme, maar is nu de belangrijkste sport van India. Hebzucht en corruptie ondermijnen de wereldwijde groei van de sport.

  Aflevering 4

  Indian Elections Update and the 1MDB Scandal

  Op Netflix sinds 3 juni 2019

  Hasan bespreekt de verkiezingsresultaten in India en komt vervolgens met een verbazingwekkend verhaal over een schandaal waarbij Goldman Sachs en Maleisië betrokken zijn.

  Aflevering 5

  Protests in Sudan

  Op Netflix sinds 9 juni 2019

  In de nasleep van de staatsgreep in Soedan zijn voorstanders van democratie keihard onderdrukt door het leger, dat wanhopig de macht in handen probeert te houden.

  Aflevering 6

  Why Your Internet Sucks

  Op Netflix sinds 16 juni 2019

  Miljoenen Amerikanen hebben geen toegang tot het internet. Hasan bekijkt hoe de overheid en de aanbieders de burgers tekortdoen en hoe sommige steden terugvechten.

  Seizoen 4

  Aflevering 1

  The Dark Side of the Video Game Industry

  Op Netflix sinds 4 augustus 2019

  Videogames zijn populairder dan ooit, maar de makers worden vaak uitgebuit. Hasan neemt de donkerdere kant van de game-industrie onder de loep.

  Aflevering 2

  Fentanyl

  Op Netflix sinds 14 augustus 2019

  Het aantal overdosissen fentanyl is nog altijd erg hoog. Hasan gaat na waar de synthetische pijnstiller vandaan komt en hoe medicijnfabrikanten profiteren van misbruik.

  Aflevering 3

  Why Your Public Transportation Sucks

  Op Netflix sinds 19 augustus 2019

  Hasan onderzoekt hoe de Amerikaanse overheid en de gebroeders Koch verbeterings- en uitbreidingsplannen voor openbaar vervoer saboteren terwijl infrastructuur vervalt.

  Aflevering 4

  The Real Cost of Cruises

  Op Netflix sinds 25 augustus 2019

  Cruiseboten beloven plezier en goedkope vakanties, maar Hasan ontdekt dat grote maatschappijen het niet zo nauw nemen met arbowetgeving, veiligheid en misdaad.

  Aflevering 5

  The Two Sides of Canada

  Op Netflix sinds 1 september 2019

  Voorafgaand aan de verkiezingen in Canada spreekt Hasan met Justin Trudeau en onderzoekt hij de reputatie van de premier als progressieve beleidsmaker.

  Aflevering 6

  The Broken Policing System

  Op Netflix sinds 10 september 2019

  Vijf jaar na drie geruchtmakende moorden door de politie onderzoekt Hasan de cultuur en systemen waarmee agenten voorkomen dat ze ter verantwoording worden geroepen.

  Seizoen 5

  Aflevering 1

  Mental Health

  Op Netflix sinds 10 november 2019

  Hasan bespreekt hoe verzekeringsmaatschappijen geestelijke gezondheidszorg niet vergoeden aan Amerikanen die deze het meest nodig hebben, en hier nog mee wegkomen ook.

  Aflevering 2

  Trump's Worst Policy: Killing Asylum

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Terwijl duizenden asielzoekers in onzekerheid wachten bij de Amerikaanse grens, onderzoekt Hasan hoe de regering-Trump dit juridische proces probeert af te breken.

  Aflevering 3

  The Ugly Truth of Fast Fashion

  Op Netflix sinds 24 november 2019

  Dankzij 'fast fashion'-merken kopen mensen meer nieuwe kleding dan ooit. Maar onze wens om er goed uit te zien heeft een grote weerslag op het milieu.

  Aflevering 4

  Why Billionaires Won't Save Us

  Op Netflix sinds 1 december 2019

  Hasan onderzoekt hoe miljardairs filantropie gebruiken om nog rijker te worden, het overheidsbeleid te beïnvloeden en op een onethische manier zaken te doen.

  Aflevering 5

  Don't Ignore the Asian Vote in 2020

  Op Netflix sinds 8 december 2019

  Hasan bespreekt met Andrew Yang en Cory Booker hoe politieke kandidaten het snelgroeiende aantal Aziatisch-Amerikaanse kiezers zouden kunnen aanspreken.

  Aflevering 6

  Why We Can't Retire

  Op Netflix sinds 15 december 2019

  Met de hulp van senator Bernie Sanders analyseert Hasan de financiële druk op jongere generaties die voor hun ouders moeten zorgen. En voor zichzelf.

  Aflevering 7

  How America Is Causing Global Obesity

  Op Netflix sinds 22 december 2019

  Hasan legt uit hoe Amerikaanse politici en bedrijven zwaarlijvigheid en slechte gezondheid wereldwijd bevorderen. Daarna komt hij terug op onderwerpen uit eerdere shows.

  Seizoen 6

  Aflevering 1

  What Happens If You Can't Pay Rent?

  Op Netflix sinds 17 mei 2020

  Miljoenen Amerikanen hebben moeite om de huur te betalen tijdens de coronapandemie. Hasan onderzoekt hoe dit overal tot uitzettingen zou kunnen leiden.

  Aflevering 2

  The Legal Marijuana Industry Is Rigged

  Op Netflix sinds 24 mei 2020

  Hasan plaatst vraagtekens bij de bloeiende wietsector, die wordt gedomineerd door rijke, witte zakenmannen ten koste van kleine telers en mensen van kleur.

  Aflevering 3

  How Coronavirus Broke America

  Op Netflix sinds 31 mei 2020

  De toeleveringsketen zit vast, waardoor medewerkers in de zorg en voedselindustrie risico's lopen. Hasan analyseert hoe het beleid van Trump de problemen verergert.

  Aflevering 4

  We Cannot Stay Silent About George Floyd

  Op Netflix sinds 14 juni 2020

  Hasan doet een bezielde oproep — met name aan Aziatische Amerikanen — om zwarte Amerikanen te steunen na de dood van George Floyd.

  Aflevering 5

  Why the News Industry Is Dying

  Op Netflix sinds 7 juni 2020

  Lokale kranten verstrekken belangrijke informatie in moeilijke tijden, maar Hasan legt uit hoe participatiemaatschappijen deze belangrijke instellingen kaalplukken.

  Aflevering 6

  Is College Still Worth It?

  Op Netflix sinds 14 juni 2020

  Universiteiten worden steeds zakelijker en bieden minder ondanks torenhoge kosten. Hasan gaat na of de waarde van een diploma in verhouding staat tot het prijskaartje.

  Aflevering 7

  We're Doing Elections Wrong

  Op Netflix sinds 21 juni 2020

  De alles-of-nietsverkiezingen in de VS hebben geleid tot een polariserend tweepartijenstelsel waarin de keuze beperkt is. Hasan komt met een haalbaar alternatief.

  Aflevering 8

  Why Doing Taxes Is Hard

  Op Netflix sinds 28 juni 2020

  Hasan onthult hoe TurboTax belastingbetalers doorstuurt van de gratis service naar een betaalde optie en waarom het alsmaar niet lukt om de aangifte te vereenvoudigen.

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.