Orange Is the New Black

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Deze met een Emmy bekroonde serie van de maker van 'Weeds' is het verhaal van een gegoede New Yorkse die in een vrouwenbajes belandt door een misdaad uit haar verleden.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  I Wasn't Ready

  Veroordeeld tot 15 maanden voor een misdaad die ze pleegde in haar jeugd, verlaat Piper Chapman haar lieve verloofde Larry voor haar nieuwe thuis: een vrouwengevangenis.

  Aflevering 2

  Tit Punch

  Als Piper in het bijzijn van gevangeniskok Red commentaar levert op het eten, wordt ze uitgehongerd en worstelt ze om met een aanvaardbaar excuus te komen.

  Aflevering 3

  Lesbian Request Denied

  Doelwit van de romantische gevoelens van een medegevangene met de toepasselijke naam Crazy Eyes, ontdekt Piper dat een subtiele aanpak geen effect heeft op haar aanbidster.

  Aflevering 4

  Imaginary Enemies

  Piper ontmoet haar nieuwe kribbige 'kamergenoot'. De gevangenen nemen afscheid van een maatje en een zoekgeraakte schroevendraaier heeft vergaande consequenties.

  Aflevering 5

  The Chickening

  Als na haar waarneming van een wilde kip de gevangenen elkaar aanvliegen, vraagt Larry zich af of Piper niet teveel opgaat in het "kippenhok"-gevangenisleven.

  Aflevering 6

  WAC Pack

  Gedetineerden voeren campagne langs raciale lijnen voor een stem binnen de gevangenisraad, maar Piper houdt zich liever afzijdig van de steeds feller wordende rivaliteit.

  Aflevering 7

  Blood Donut

  Piper wil dat de atletiekbaan van de gevangenis wordt heropend, maar om dat voor elkaar te krijgen zal ze de gevangenisbewaker een dienst moeten bewijzen.

  Aflevering 8

  Moscow Mule

  Red wordt onder druk gezet om drugs te smokkelen via haar keuken. Larry publiceert een artikel over Piper in The New York Times. Er worden twee baby's geboren.

  Aflevering 9

  F*cksgiving

  Het is Thanksgiving en Larry mag op bezoek komen maar dankzij Pipers obscene dansmoves brengt ze de dagen door in de isolatiecel met als feestmaal: beschimmelde worst.

  Aflevering 10

  Bora Bora Bora

  Pennsatucky ontdekt een nieuwe vaardigheid. Gevangenen tonen ontspoorde tieners de harde realiteit van het gevangenisleven. Pornstache's handeltje krijgt een terugval.

  Aflevering 11

  Tall Men with Feelings

  De gevangenen rouwen om een medegevangene en zelfs een dronken Pornstache toont verrassende emoties. Larry geeft een wel heel onthullend interview op de radio.

  Aflevering 12

  Fool Me Once

  Pijnlijke waarheden beïnvloeden relaties en carrières. Pennsatucky vindt Piper respectloos en dat belooft niet veel goeds. Larry stelt een ultimatum.

  Aflevering 13

  Can't Fix Crazy

  Reds plan om haar keuken terug te vorderen mislukt. De gevangenen voeren een kerstvoorstelling op en Pipers plannen ontrafelen ook al beseft ze dat ze gevaar loopt.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Thirsty Bird

  Pipers wereld staat op zijn kop als ze gedwongen wordt de gevolgen van haar acties onder ogen te zien en nieuwe uitdagingen moet trotseren.

  Aflevering 2

  Looks Blue, Tastes Red

  Tijdens een nagebootste banenbeurs krijgt Taystee de kans te pronken met haar zakenkennis. Red voelt zich geïsoleerd van haar gevangenisfamilie.

  Aflevering 3

  Hugs Can Be Deceiving

  Piper voelt zich uitgedaagd door haar ervaring met Soso. Morello heeft liefdesverdriet en iemand uit Taystee's verleden verstoort de status quo.

  Aflevering 4

  A Whole Other Hole

  Sophia geeft de vrouwen een hoognodige les in de vrouwelijke anatomie. Morello neemt een omweg, en Larry verandert een aantal dingen in zijn leven.

  Aflevering 5

  Low Self Esteem City

  Een territoriale oorlog in de badkamer tekent zich scherp af als Gloria en Vee het tegen elkaar opnemen. Piper krijgt heel slecht nieuws.

  Aflevering 6

  You Also Have a Pizza

  De liefde hangt in de lucht als de vrouwen een feestje plannen voor Valentijnsdag. Red doet een intrigerende ontdekking en Larry vraagt Piper om z'n informant te zijn.

  Aflevering 7

  Comic Sans

  Met behulp van Healy en een aantal anderen begint Piper een nieuwsbrief. Vee lanceert een speciale onderneming.

  Aflevering 8

  Appropriately Sized Pots

  Piper wordt geconfronteerd met een nieuwe tegenslag vanwege speciale privileges. Caputo staat onder druk om strenger op te treden en dat heeft merkbare gevolgen.

  Aflevering 9

  40 Oz. of Furlough

  Pipers relatie met Larry wordt op de proef gesteld. De poging van Red om iets goed te maken wordt eindelijk beloond en een oude bekende keert terug naar Litchfield.

  Aflevering 10

  Little Mustachioed Sh*t

  De bewakers treden strenger op om zo meer smokkelwaar te vinden, en een groot slepend geheim wordt eindelijk onthuld.

  Aflevering 11

  Take a Break From Your Values

  Piper schrikt van een onverwachte verandering in haar status en de hongerstaking van Soso verwerft nieuwe aanhang met een sterk religieus tintje.

  Aflevering 12

  It Was the Change

  De spanningen lopen hoog op als het uitvallen van de elektriciteit een en ander aan het licht brengt. Piper zit in een lastig parket en moet doortastend optreden.

  Aflevering 13

  We Have Manners. We're Polite.

  De toekomst van velen staat op het spel wanneer de gevangenen hun ergste nachtmerries onder ogen zien: het leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  Mother's Day

  Onder Caputo's nieuwe mildere regime wordt er Moederdag gevierd, en dat rakelt bij de gevangenen allerlei gemengde gevoelens op over familie.

  Aflevering 2

  Bed Bugs and Beyond

  De gemoederen laaien op als er bedwantsen worden gevonden. Alex stort in, Red haalt uit naar Piper, Aleida bemoeit zich met Daya en Bennett, en Caputo krijgt slecht nieuws.

  Aflevering 3

  Empathy Is a Boner Killer

  Nicky's bevoorradingssituatie wordt steeds gecompliceerder. Alex en Crazy Eyes proberen een nieuwe dramaklas. Red helpt Healy met een persoonlijke kwestie.

  Aflevering 4

  Finger in the Dyke

  Big Boo bedenkt een plan om geld te verdienen. Daya, Taystee en Crazy Eyes worden geconfronteerd met de realiteit. Caputo probeert een goede indruk te maken op bezoekers.

  Aflevering 5

  Fake It Till You Fake It Some More

  Er gaan allerlei geruchten onder de gevangenen over nieuw, beter betaald werk, vooral als ze er een test voor moeten doen.

  Aflevering 6

  Ching Chong Chang

  Het personeel is niet blij met een verandering van regime, maar Red zorgt dat het werkt. Lorna vindt een manier om mannen te ontmoeten. Chang laat een andere kant zien.

  Aflevering 7

  Tongue-Tied

  Norma's genezende krachten trekken meer gelovigen. Piper start een handeltje. Caputo werkt de nieuwe medewerkers in.

  Aflevering 8

  Fear, and Other Smells

  Piper vindt een creatieve oplossing om haar handel uit te breiden. Het sciencefiction seksverhaal van Crazy Eyes is een hit en Alex vertrouwt nieuwkomer Lolly niet.

  Aflevering 9

  Where My Dreidel At

  Er lijken te veel gevangenen gelovig te worden, dus er komt een rabbi op bezoek en Leanne probeert Norma's volgelingen te organiseren.

  Aflevering 10

  A Tittin' and a Hairin'

  Pennsatucky, Piper, Crazy Eyes en Lorna krijgen een sterkere band met hun nieuwe bewonderaars. De spanningen tussen Sophia en Gloria, en Alex en Lolly escaleren.

  Aflevering 11

  We Can Be Heroes

  Caputo en Piper stellen arbeidsomstandigheden aan de kaak. Er gebeurt een wonder in de groep van Norma. Het personeel krijgt de erotica van Crazy Eyes in handen.

  Aflevering 12

  Don’t Make Me Come Back There

  Daya moet bevallen. Sophia wordt slachtoffer van een haatmisdaad. Stella helpt Piper om een zakelijk probleem op te lossen. Taystee krijgt een nieuwe rol.

  Aflevering 13

  Trust No Bitch

  Wonderen en bekeringen komen voor, maar Piper en Caputo weten dat sommige situaties niet kunnen worden aangepakt met spirituele middelen.

  Seizoen 4

  Aflevering 1

  Work That Body for Me

  Door een groot beveiligingslek en veel nieuwe gevangenen moet Caputo versterking inzetten. Crazy Eyes en Lolly realiseren zich waar ze mee bezig zijn.

  Aflevering 2

  Power Suit

  De nieuwelingen zorgen voor etnische conflicten en andere problemen, maar Maria grijpt haar kans. Iedereen is verbaasd over de speciale behandeling van Judy.

  Aflevering 3

  (Don’t) Say Anything

  Door haar nieuwe taak krijgt Taystee meer met Caputo te maken. Lorna moet creatief zijn in haar huwelijk. Soso en Poussey moeten de waarheid onder ogen zien.

  Aflevering 4

  Doctor Psycho

  Niets blijft lang verborgen wanneer de emoties hoog oplopen, maar Red, Healy en Caputo proberen de vrede te bewaren. Piper krijgt concurrentie.

  Aflevering 5

  We’ll Always Have Baltimore

  Door het beleid zijn er voorraadtekorten ontstaan en moet een conventie voor gevangenissen worden bezocht. Piscatella start een nieuw initiatief tegen bendes.

  Aflevering 6

  Piece of Sh*t

  Pipers plan om de concurrentie uit te schakelen, houdt risico's in. Cindy zorgt dat Taystee's werk een succes wordt. Luschek krijgt interessante post.

  Aflevering 7

  It Sounded Nicer in My Head

  Lolly en Judy worden paranoïde, waardoor de spanningen alleen maar toenemen. Red houdt vast aan een Russische traditie bij een belangrijke gelegenheid.

  Aflevering 8

  Friends in Low Places

  De gevangenen zijn niet blij met de nieuwe taak. Judy vraagt Poussey om hulp. Maria is op zoek naar een plek waar ze haar handel kan opzetten.

  Aflevering 9

  Turn Table Turn

  Ramos en Flores komen in opstand tegen het gezag. Een item op het nieuws heeft een onverwacht effect. Red en Lorna worden teleurgesteld.

  Aflevering 10

  Bunny, Skull, Bunny, Skull

  Er ontstaan conflicten over de keuzes voor de filmavond. Aleida past zich aan. Piper is bang dat de gevangenisstraffen te barbaars worden.

  Aflevering 11

  People Persons

  Caputo's leiderschap komt in het gedrang en de gevangenen worden de hele nacht opgesloten nadat het personeel iets naars heeft ontdekt.

  Aflevering 12

  The Animals

  Wanneer Piscatella en zijn bewakers hard optreden, zorgt dit voor een verschuiving in de 'gevangenisfamilies'. Poussey, Judy en Alex kijken liever naar de toekomst.

  Aflevering 13

  Toast Can’t Never Be Bread Again

  Door bureaucratie en onderhuidse woede lukt het Caputo niet om een gevoelige situatie onder controle te houden.

  Seizoen 5

  Aflevering 1

  Riot FOMO

  Als de conflictsituatie in de gevangenis escaleert tot een ware rel, maakt een aantal gevangenen misbruik van de situatie. Taystee gaat de confrontatie aan met Caputo.

  Aflevering 2

  F*ck, Marry, Frieda

  Maria houdt een speciale bijeenkomst in de kapel zodat de gevangenen hun volgende stap kunnen plannen. Frieda gebruikt de overlevingstechnieken die ze als kind leerde.

  Aflevering 3

  Pissters!

  Linda begint de gevangenis in een nieuw daglicht te zien, terwijl Judy juist uit wanhoop wil ontsnappen. Als de avond valt, stellen de gevangenen een lijst met eisen op.

  Aflevering 4

  Litchfield's Got Talent

  Red en Blanca graven in het verleden van Piscatella. Suzanne houdt een seance. De bewakers tonen hun talent aan de juryleden van 'Litchfield Idol', Leanne en Angie.

  Aflevering 5

  Sing It, White Effie

  Als de capriolen van de gevangenen het ochtendnieuws halen, genieten Flaca en Maritza van alle aandacht. Brandy en haar bende verkopen Judy aan de hoogste bieder.

  Aflevering 6

  Flaming Hot Cheetos, Literally

  Boo verdedigt Doggett, Janae troost Soso en Lorna flirt met Nicky. Terwijl Alex zich op de binnenplaats gedeisd houdt, besluit Piper haar gevoelens kenbaar te maken.

  Aflevering 7

  Full Bush, Half Snickers

  Black Cindy verzint een plan om Suzanne af te leiden als ze haar zelfbeheersing dreigt te verliezen. Taystee en Piper zoeken een manier om Poussey te herdenken.

  Aflevering 8

  Tied to the Tracks

  Terwijl Taystee met een onderhandelaar rond de tafel zit, voeren Red en Blanca hun eigen plan uit. Gloria geeft Daya advies en vraagt Caputo om een gunst.

  Aflevering 9

  The Tightening

  Red voelt dat er iets niet klopt, maar de rest is ervan overtuigd dat ze paranoïde is. Taystee en Cindy werven een vreemde bondgenoot. Twee goede vrienden krijgen ruzie.

  Aflevering 10

  The Reverse Midas Touch

  Taystee probeert de onderhandelingen op de rails te houden. Angie heeft een plan om Leanne te helpen met haar vinger. Piscatella's verleden komt aan het licht.

  Aflevering 11

  Breaking the Fiberboard Ceiling

  Red en de anderen bekijken hun opties. Als Gloria haar plan ten uitvoer brengt, worstelt ze met haar geweten. Lorna neemt de apotheek over.

  Aflevering 12

  Tattoo You

  Boo probeert chantage uit. Nicky belooft Lorna te helpen. Doggett doet een ontdekking. Piper realiseert zich iets over Alex.

  Aflevering 13

  Storm-y Weather

  Na drie dagen relschoppen is het binnen Litchfield een complete chaos. De gevangen vragen zich af wat de toekomst zal brengen en zoeken troost bij hun geliefden.

  Seizoen 6

  Aflevering 1

  Who Knows Better Than I

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  De cipiers van de maximaal beveiligde afdeling van Litchfield proberen een indruk te krijgen van de nieuwkomers. Zonder haar medicijnen krijgt Suzanne hallucinaties.

  Aflevering 2

  Sh*tstorm Coming

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  De FBI is opgedragen harde straffen uit te delen en zoekt zondebokken. Caputo kwijnt weg als hij betaald op non-actief wordt gesteld en probeert de sleur te doorbreken.

  Aflevering 3

  Look Out for Number One

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Linda speelt een machtsspel, Piper zoekt naar informatie over Alex, en de vrouwen krijgen voor het eerst te maken met een oude vete tussen celblokken.

  Aflevering 4

  I'm the Talking Ass

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Aleida heeft moeite om buiten de gevangenis werk te vinden. Nicky wordt in het nauw gedreven en wendt zich tot Red. Taystee vraagt Caputo om hulp.

  Aflevering 5

  Mischief Mischief

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Halloweengrappen lopen uit de hand. Luschek komt in een goed blaadje te staan bij andere cipiers. Linda staat voor een crisis. Donuts en Pennsatucky veranderen hun plan.

  Aflevering 6

  State of the Uterus

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Terwijl Papa op tegenstand stuit, zint Badison op wraak. Flaca vindt een medepresentator voor haar radioshow. Lorna ontdekt dat zwanger zijn voordelen heeft.

  Aflevering 7

  Changing Winds

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Badison probeert weer in de gunst te komen bij Carol. Blanca wil zwanger worden en Nicky heeft een plan. De relatie tussen Caputo en Figueroa bereikt een nieuwe fase.

  Aflevering 8

  Gordons

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Taystee krijgt fanmail en hulp van een oude vriend. Piper lobbyt bij Luschek om kickball weer in te voeren. Aleida probeert een nieuwe verkoopstrategie.

  Aflevering 9

  Break the String

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Terwijl Papa tijd wint met Barb, zoekt Daya nieuwe manieren om oxy binnen te smokkelen. Black Cindy wordt verteerd door schuldgevoelens. Red heeft een nieuwe bondgenoot.

  Aflevering 10

  Chocolate Chip Nookie

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Aleida grijpt een zakelijke kans. Na een anonieme tip gaat Caputo op onderzoek uit. Luschek probeert Gloria te helpen, die vreest dat ze gevaar loopt.

  Aflevering 11

  Well This Took a Dark Turn

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Terwijl Red en Carol samenspannen tegen Frieda, neemt Suzanne Frieda in bescherming. Lorna zweert trouw aan Barb, terwijl Nicky probeert een complot te dwarsbomen.

  Aflevering 12

  Double Trouble

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Carol en Barb bereiden zich voor op oorlog. Linda houdt audities voor gevangenen voor een pr-video. Alex sluit een deal met Badison om Piper uit de problemen te houden.

  Aflevering 13

  Be Free

  Op Netflix sinds 27 juli 2018

  Piper krijgt verrassend nieuws en een oppepper van haar vrienden. De jury komt met een uitspraak, en de grote kickballwedstrijd gaat van start.

  Seizoen 7

  Aflevering 1

  Beginning of the End

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Piper worstelt om het leven na Litchfield weer op te pakken. Alex belooft uit de problemen te blijven. Papa's ontrouw maakt Daya boos.

  Aflevering 2

  Just Desserts

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Piper heeft een baan als oppas. Aleida zet druk op Hopper om voor een promotie te gaan. Doorzoekingen naar drugs drijven Alex in het nauw. Daya krijgt een aanbod.

  Aflevering 3

  And Brown Is the New Orange

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Een nieuwe directrice voert grote veranderingen door. Blanca maakt contact met een oude vriendin. Suzanne probeert de relatie van Taystee en Zwarte Cindy te repareren.

  Aflevering 4

  How to Do Life

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Piper gaat werken voor haar vader. Vinnie bezoekt Lorna met nieuws. Een wanhopige Taystee vraagt Daya om een gunst. Caputo geeft een cursus herstelrecht.

  Aflevering 5

  Minority Deport

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Aleida probeert haar tienerdochter voor problemen te behoeden. Piper en Cal laten een dag de boel de boel. Blanca laveert door het juridische systeem.

  Aflevering 6

  Trapped in an Elevator

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Taystee profiteert van haar nieuwe positie. Linda leert Tamika hoe je eromheen draait. Zwarte Cindy en Maria verontschuldigen zich bij de mensen die ze hebben gekwetst.

  Aflevering 7

  Me as Well

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Piper eet van twee walletjes. Caputo probeert een schandaal voor te blijven. Daya stuurt Taystee op een missie. Nicky wordt verliefd.

  Aflevering 8

  Baker's Dozen

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Neri neemt Piper mee de wildernis in. Taystee geeft les aan Pennsatucky. Suzanne verzorgt het kippenhok. Nicky heeft een moeilijk gesprek met Red.

  Aflevering 9

  The Hidey Hole

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Concurrentie dwingt Daya een nieuwe koerier te vinden. Piper bekent dat ze gevangene was. Karla vraagt verlof voor een hoorzitting. Shani neemt Nicky in vertrouwen.

  Aflevering 10

  The Thirteenth

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Terwijl Piper de banden weer aanhaalt met mensen uit haar verleden, denkt Alex terug aan haar eigen liefdesleven. Linda waarschuwt Tamika. Caputo bekent zijn misdaden.

  Aflevering 11

  God Bless America

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Maria probeert het goed te maken met Gloria. Karla en Blanca vechten voor hun zaak. Figueroa zet zich af tegen Litvack. Piper bezoekt een chique geldinzameling met Zelda.

  Aflevering 12

  The Big House

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Taystee spreekt af met een advocaat. Het GED-examen nadert en Suzanne geeft Pennsatucky een peptalk. Gloria zit met een dilemma. Alex gaat de confrontatie aan met Piper.

  Aflevering 13

  Here's Where We Get Off

  Op Netflix sinds 26 juli 2019

  Droevige vaarwels, emotionele eerbetonen, nieuwe starts. Neem afscheid van de vrouwen van Litchfield in de laatste aflevering van de serie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.