Mars

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Feiten en fictie komen samen in dit docudrama over de reis van de bemanning van een ruimteschip dat in 2033 op een missie gaat om de rode planeet te koloniseren.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Novo Mundo

  De Daedalus-bemanning staat voor een levensbedreigende noodsituatie. Op aarde onderzoekt SpaceX het ultieme doel: een zelfvoorzienende stad bouwen op Mars.

  Aflevering 2

  Grounded

  De Daedalus-bemanning moet snel in actie komen wanneer de commandant van het schip gewond raakt. NASA-astronaut Scott Kelly vertelt over zijn missie, die een jaar duurde.

  Aflevering 3

  Pressure Drop

  De missie van de Daedalus loopt gevaar wanneer het team geen veilige schuilplaats kan vinden. Op aarde wordt een sonde gelanceerd om de atmosfeer van Mars te onderzoeken.

  Aflevering 4

  Power

  Ed Grann's droom over stadsuitbreiding loopt gevaar door een stofstorm. In het McMurdo-station op Antarctica wordt onderzocht of mensen op Mars kunnen leven.

  Aflevering 5

  Darkest Days

  De psychologische druk op de bemanning neemt toe wanneer er geen einde lijkt te komen aan de stofstorm. Wetenschappers bestuderen de gevolgen van extreme isolatie.

  Aflevering 6

  Crossroads

  Door een tragisch verlies moeten leiders op aarde de missie heroverwegen. SpaceX gaat verder met het onderzoek naar herbruikbare rakettechnologie voor de reis naar Mars.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  We Are Not Alone

  Op Netflix sinds 12 november 2019

  Na tien jaar op Mars loopt bij de wetenschappers van het Daedalus-team de spanning op als mijnwerkers van het commerciële bedrijf Lukrum in aantocht zijn.

  Aflevering 2

  Worlds Apart

  Op Netflix sinds 12 november 2019

  De twee teams sluiten een broze vrede over gezamenlijk gebruik van water. Op de hedendaagse aarde protesteren Greenpeace-activisten tegen Arctische olieboringen.

  Aflevering 3

  Darkness Falls

  Op Netflix sinds 12 november 2019

  Het team van Olympus Town is wanhopig op zoek naar Marta nadat een zonnevlam elke vorm van communicatie heeft verbroken.

  Aflevering 4

  Contagion

  Op Netflix sinds 12 november 2019

  Een dodelijke uitbraak verspreidt zich over Olympus Town en de Lukrum-kampen. Op de hedendaagse aarde onderzoeken experts een inheemse gezondheidscrisis.

  Aflevering 5

  Power Play

  Op Netflix sinds 12 november 2019

  Glenn zet het leven van de Lukrum-teamleden op het spel als hij hun stroomtoevoer afsluit. Op de hedendaagse aarde brengen bedrijven het wereldwijde ecosysteem in gevaar.

  Aflevering 6

  The Shake Up

  Op Netflix sinds 12 november 2019

  Lukrum gebruikt explosieven om water te lokaliseren en dit veroorzaakt enorme schade. Op de hedendaagse aarde wordt de natuur bedreigd door menselijk handelen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.