Gotham

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Lang voordat hij commissaris werd, bestreed de onervaren politieagent James Gordon misdaad en corruptie in Gotham City om de moord op de ouders van Bruce Wayne te wreken.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Pilot

  De nieuwe rechercheur James Gordon en zijn ervaren partner Harvey Bullock onderzoeken de moord op de steenrijke ouders van de 12-jarige Bruce Wayne.

  Aflevering 2

  Selina Kyle

  Gordon en Bullock onderzoeken een netwerk waarin straatkinderen worden verhandeld, onder wie Selina. Penguin is weer op weg naar Gotham.

  Aflevering 3

  The Balloonman

  Rechercheurs Gordon en Bullock sporen een waakzame burger op die corrupte inwoners van Gotham vermoordt door ze aan weerballonnen vast te binden.

  Aflevering 4

  Arkham

  Als een controversiële motie van het stadsbestuur over de toekomst van Arkham dichterbij komt, lopen politici aan beide kanten gevaar.

  Aflevering 5

  Viper

  Gordon en Bullock zoeken de leverancier van een nieuwe drug die een dodelijke euforie veroorzaakt. Cobblepot infiltreert in Maroni's vriendenkring.

  Aflevering 6

  Spirit of the Goat

  Als een moordenaar het op de eerstgeborenen van de Gotham-elite heeft gemunt, herleeft Bullock zijn traumatische herinneringen aan een oude, bijna identieke zaak.

  Aflevering 7

  Penguin's Umbrella

  Penguin onthult een nieuw onderdeel van zijn machtsspel: Gordon moet de gevolgen onder ogen zien van zijn beslissing om Penguins leven te sparen.

  Aflevering 8

  The Mask

  Wanneer een doodgeslagen Gothamite wordt gevonden, zijn Gordon en Bullock geïntrigeerd door het motief. Terug op school heeft Bruce moeite om vrienden te maken.

  Aflevering 9

  Harvey Dent

  Om de moord op Wayne af te sluiten, adviseert de jonge Harvey Dent aan Gordon om met burgemeester James samen te werken. Penguin benadert Liza, Mooneys geheime wapen.

  Aflevering 10

  Lovecraft

  Selina neemt een nieuwe vriend mee op een gevaarlijke tocht door Gotham om de moordenaars die haar volgen te ontwijken. Gordon wordt na een fout overgeplaatst.

  Aflevering 11

  Rogues' Gallery

  Gordons opdracht in het gekkenhuis van Arkham gaat moeizaam van start als het onderzoek naar de moord op een bewaker hem naar dr. Leslie Thompkins leidt.

  Aflevering 12

  What the Little Bird Told Him

  Gordon wil zijn baan terug en probeert Jack Gruber in te rekenen. Deze gestoorde elektrotechnicus is uit het gekkenhuis van Arkham ontsnapt.

  Aflevering 13

  Welcome Back, Jim Gordon

  Wanneer de kroongetuige in een moordzaak tijdens het politieverhoor overlijdt, denkt Gordon dat de dader een insider is en vraagt hij een oude vriend om meer informatie.

  Aflevering 14

  The Fearsome Dr. Crane

  Fish deelt een geheim van Oswald Cobblepot, en Maroni test meteen zijn loyaliteit. Gordon en Bullock jagen op een moordenaar die slachtoffers met fobieën zoekt.

  Aflevering 15

  The Scarecrow

  Gordon en Bullock willen een biologieleraar oppakken die de organen van zijn vermoorde slachtoffers gebruikt. Mooney blijft manieren zoeken om meer macht te krijgen.

  Aflevering 16

  The Blind Fortune Teller

  Gordon neemt dr. Leslie Thompkins mee uit naar het circus, maar het circus wordt aangevallen. Falcone neemt Butch Glizean in dienst om Penguin te helpen met de nachtclub.

  Aflevering 17

  Red Hood

  Naar aanleiding van verschillende bankovervallen doen Gordon en Bullock onderzoek naar de Bende van de Red Hood. Selina Kyle krijgt een sterkere band met Barbara.

  Aflevering 18

  Everyone Has a Cobblepot

  Terwijl Gordon informatie zoekt over de recente onenigheid met commissaris Loeb, wordt de loyaliteit van Fish aan de gevangenen in twijfel getrokken.

  Aflevering 19

  Beasts of Prey

  Gordon en Bullock onderzoeken een oude zaak van een seriemoordenaar die zich op jonge vrouwen in Gotham City richtte. Fish wil ontsnappen uit de handen van de Dollmaker.

  Aflevering 20

  Under the Knife

  Gordon en Bullock blijven de Ogre volgen, die aanpapt met iemand die veel voor Gordon betekent. Bruce en Selina brengen corruptie binnen Wayne Enterprises aan het licht.

  Aflevering 21

  The Anvil or the Hammer

  De Ogre ontleedt Barbara's gevoelens, terwijl Gordon en Bullock alles doen om hem op te sporen. Penguin leidt een massamoord die uitmondt in een immense oorlog.

  Aflevering 22

  All Happy Families Are Alike

  Terwijl de bendeoorlog in Gotham City onhoudbaar wordt, zijn Fish Mooney, Maroni en Penguin verwikkeld in een nek-aan-nekrace om de stad terug te winnen.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Damned If You Do

  Bruce ontdekt meer geheimen van zijn overleden vader. Gordon werkt met tegenzin samen met Oswald Cobblepot.

  Aflevering 2

  Knock, Knock

  Gordon neemt de leiding in de zoektocht naar de ontsnapte Arkham-patiënten. Ondertussen neemt Alfred drastische maatregelen om Bruce te beschermen.

  Aflevering 3

  The Last Laugh

  Alfred haalt Bruce over om naar een benefietgala te gaan van een kinderziekenhuis, maar de avond neemt een onverwachte en onheilspellende wending.

  Aflevering 4

  Strike Force

  Een tragedie op het bureau leidt tot een promotie voor Gordon, die zich weer op de strijd met het kwaad stort. Theo Galavan openbaart zijn plannen voor Gotham's toekomst.

  Aflevering 5

  Scarification

  Gotham staat in brand als de Penguin en Galavan samenwerken met een familie pyromanen. Een oude vete laait op tussen de Galavans en de Waynes.

  Aflevering 6

  By Fire

  Bridgit verkeert in tweestrijd. Penguin en Galavan vervolgen hun strijd om de macht.

  Aflevering 7

  Mommy's Little Monster

  De wraakzuchtige Penguin is vastbesloten zijn moeder te bevrijden. Silver en Selina ontmoeten elkaar voor het eerst en krijgen ruzie om Bruce.

  Aflevering 8

  Tonight's the Night

  Nadat Barbara ontwaakt uit een ijskoude nachtmerrie, doet een machtsbeluste Galavan een aanbod aan Bruce dat hij bijna niet kan weigeren.

  Aflevering 9

  A Bitter Pill to Swallow

  Lee uit haar bezorgdheid over Gordons donkere kant. Edward verzorgt de gewonde Penguin en vraagt hem om advies.

  Aflevering 10

  The Son of Gotham

  Selina en Bruce blazen hun partnerschap nieuw leven in. Gordon doet er alles aan om Galavan achter de tralies te houden, waar hij thuishoort.

  Aflevering 11

  Worse Than a Crime

  Nadat Bruce is ontvoerd, roept Gordon de hulp in van een onwaarschijnlijke bondgenoot om Galavans wraakplannen tegen de Waynes te dwarsbomen.

  Aflevering 12

  Mr. Freeze

  Gordon bereidt zich voor op een belangrijke getuigenis. In Gotham loopt een ijzingwekkende nieuwe schurk rond die mensen bevriest.

  Aflevering 13

  A Dead Man Feels No Cold

  Alfred heeft nieuwe informatie over de man die de ouders van Bruce heeft vermoord. De politie is bezig met de overplaatsing van een ​​nieuwe gevangene naar Arkham Asylum.

  Aflevering 14

  This Ball of Mud and Meanness

  Penguin werkt weer samen met Hugo Strange, die ervan is overtuigd dat hij zijn agressie kan 'genezen'. Bruce is vastberaden om de moordenaar van zijn ouders te vinden.

  Aflevering 15

  Mad Grey Dawn

  Terwijl Gordon en Bullock een museumroof onderzoeken, praat Penguin bij met een paar oude vrienden. Bruce test zijn nieuwe vaardigheden.

  Aflevering 16

  Prisoners

  Gordon ervaart hoe het gevangenisleven echt is en Bullock heeft verschrikkelijk nieuws. Elders worstelt Penguin met familieproblemen.

  Aflevering 17

  Into the Woods

  Terwijl Gordon wanhopig probeert zijn naam te zuiveren, ontdekt Penguin de verrassende waarheid over de dood van zijn vader.

  Aflevering 18

  Pinewood

  Barbara zoekt contact met Gordon om te proberen hun relatie te herstellen. Bruce en Alfred gaan op zoek naar een voormalige partner van Thomas Wayne.

  Aflevering 19

  Azrael

  Terwijl Gordon professor Strange ondervraagt over zijn werk bij Pinewood Farms, maakt een gevaarlijke nieuwe schurk zich op om de stad aan te vallen.

  Aflevering 20

  Unleashed

  Wanneer Azrael zweert om Gordon te vermoorden, moet Penguin weer in actie komen. Maar al gauw wordt Bruce het nieuwe doelwit.

  Aflevering 21

  A Legion of Horribles

  Met de steun van Gordon, Lucius en Alfred gaat Bruce op pad om Selina te redden. Maar eerst moeten ze het geheime lab van professor Strange vinden.

  Aflevering 22

  Transference

  Gordon wordt gedrogeerd en ondergaat een transformatie in het lab van professor Strange. Ondertussen krijgt Gotham te maken met een nieuwe bedreiging.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  Better to Reign in Hell

  Gordon gaat als premiejager in de straten van Gotham op zoek naar de gekke wetenschapper en superschurk Hugo Strange en de tot leven gewekte Fish Mooney.

  Aflevering 2

  Burn the Witch

  Professor Strange is nog steeds op vrije voeten, maar Fish is vastbesloten om hem te vinden. Ondertussen zijn Gordon en journaliste Valerie Vale op zoek naar Fish.

  Aflevering 3

  Look Into My Eyes

  Gordon helpt nieuwkomer Jervis Tetch, oftewel de Mad Hatter, bij het zoeken naar zijn verdwenen zus Alice. Elders wil Penguin meedoen aan de burgemeestersverkiezingen.

  Aflevering 4

  New Day Rising

  Nu Penguin bijna burgemeester van Gotham is, kammen Bruce en Alfred de stad uit op zoek naar de dubbelganger van Bruce. Deze heeft zijn identiteit volledig overgenomen.

  Aflevering 5

  Anything for You

  Terwijl Bruce op zoek is naar Ivy, moet de kersverse burgemeester Cobblepot zijn vele campagnebeloften inlossen en de hoge misdaadcijfers omlaag zien te krijgen.

  Aflevering 6

  Follow the White Rabbit

  De sadistische Mad Hatter dwingt Gordon tot een pijnlijke keuze. Puzzelliefhebber Edward 'Ed' Nygma krijgt weer contact met iemand uit zijn verleden.

  Aflevering 7

  The Red Queen

  Na een ontmoeting met de Mad Hatter valt Gordon in een psychedelisch konijnenhol. Penguin heeft moeite met de nieuwe relatie van Nygma.

  Aflevering 8

  Blood Rush

  De zeer aangedane Barnes wordt steeds gekker en Nygma weet niet wat hij aan moet met zijn relatie met Isabella. Falcone organiseert een verlovingsfeest voor Lee en Mario.

  Aflevering 9

  The Executioner

  Gordon wil dat Bullock onderzoek naar Barnes verricht en Nygma wendt zich tot Penguin als hij verschrikkelijk nieuws krijgt. Ivy is openhartig tegen Bruce en Selina.

  Aflevering 10

  Time Bomb

  Terwijl Lee en Mario vlak voor hun oefendiner worden bedreigd, begint Bruce de geheimen rond het Court of Owls te ontrafelen.

  Aflevering 11

  Beware the Green-Eyed Monster

  Terwijl het virus zich door de stad verspreidt, komt het Gotham-lab dat hiervoor een vaccin ontwikkelt, in gevaar. Gordon en Mario krijgen vlak voor de bruiloft ruzie.

  Aflevering 12

  Ghosts

  Gordon en Bullock komen achter plannen om een ​​oude vijand tot leven te wekken. Selina's moeder keert terug naar Gotham. Penguin bereidt zich voor op een tv-interview.

  Aflevering 13

  Smile Like You Mean It

  Dwights besluit om Jerome weer tot leven te wekken leidt tot veel commotie onder zijn volgelingen. De machtsstrijd tussen Penguin en Nygma wordt steeds heftiger.

  Aflevering 14

  The Gentle Art of Making Enemies

  Jerome heeft het voorzien op Bruce. Gordons oom komt bij hem op ​​bezoek en Penguin en Nygma pakken hun problemen aan.

  Aflevering 15

  How the Riddler Got His Name

  Gotham krijgt een dubieuze nieuwe crimineel als Nygma de Riddler introduceert. Er komen verontrustende details boven water over de dood van Gordons vader.

  Aflevering 16

  These Delicate and Dark Obsessions

  Terwijl de stad wordt bedreigd door een vreselijk wapen, begint Bruce met zijn lessen bij de sjamaan. Ondertussen ontdekt Gordon verrassende banden in zijn stamboom.

  Aflevering 17

  The Primal Riddle

  Spanning hangt in de lucht wanneer de meest beruchte criminelen in Gotham, waaronder Mr. Freeze, in groten getale bij elkaar komen voor overleg.

  Aflevering 18

  Light the Wick

  Als de vreselijke waarheid aan het licht komt, dringt Gordon bij Kathryn aan op een plaats in het Court of Owls. Elders gaat Bruce nog harder trainen.

  Aflevering 19

  All Will Be Judged

  Als de sjamaan zijn plannen onthult, komen de geheimen van Gothams onderwereld aan het licht door een verrassende ontdekking. Penguin en de Riddler moeten samenwerken.

  Aflevering 20

  Pretty Hate Machine

  Als Gotham wordt bedreigd door een dodelijk virus, gaan enkele van de hardste criminelen van de stad samenwerken en is de jonge Bruce bereid om zijn lot te accepteren.

  Aflevering 21

  Destiny Calling / Heavydirtysoul

  Er wordt nog harder gezocht naar een tegengif terwijl Gotham wordt gehuld in duisternis. Drie criminelen maken plannen. Bruce heeft moeite om zijn verleden los te laten.

  Seizoen 4

  Aflevering 1

  Pax Penguina

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Terwijl Bruce zich schikt in een leven als vigilante, organiseert Pinguïn een openingsfeest voor zijn Iceberg Lounge. Gotham wordt opgeschrikt door een nieuwe schurk.

  Aflevering 2

  The Fear Reaper

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Scarecrow vormt een leger. Pinguïn daagt Gordon publiekelijk uit om Jonathan Crane te vinden. Selina en Tabitha onderhandelen over een nieuwe samenwerking.

  Aflevering 3

  They Who Hide Behind Masks

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Gordon vraagt Falcone om hulp. Bruce maakt gebruik van een reeks vermommingen. Een diefstal in de Iceberg Lounge raakt Pinguïn diep.

  Aflevering 4

  The Demon's Head

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Bruce en Alfred spelen met vuur als ze de eeuwenoude herkomst van het mes proberen te achterhalen. Nygma wil wraak nemen, maar hij lijkt dit te zijn verleerd.

  Aflevering 5

  The Blade's Path

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Bruce neemt zaken in eigen hand. Nygma komt oog in oog te staan met een oude partner. Sofia doet een beroep op de zachte kant van Pinguïn.

  Aflevering 6

  Hog Day Afternoon

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Een nieuwe moordenaar in Gotham gaat op een schokkende manier te werk: hij vermoordt politieagenten en kroont hen met een afgesneden varkenskop. Grundy stapt de ring in.

  Aflevering 7

  A Day in the Narrows

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Na een verontrustende bezorging op het politiebureau biedt Pinguïn zijn diensten aan. Bruce wordt door een oude vriend overgehaald om wat oude klasgenoten te ontmoeten.

  Aflevering 8

  Stop Hitting Yourself

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Als de wraakzuchtige Pinguïn hoort dat hij publiekelijk voor gek wordt gezet, stuurt hij de Sirenen op Nygma af. Gordon en Bullock krijgen ruzie over een grote promotie.

  Aflevering 9

  Let Them Eat Pie

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Terwijl Sofia een chique geldinzamelingsactie voor het weeshuis organiseert, krijgt Gotham alvast een voorproefje van professor Pyg. Bruce en Alfred gaan het bos in.

  Aflevering 10

  Things That Go Boom

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Gordon duikt in het verleden van Pyg om hem te ontmaskeren, terwijl Lee haar macht over The Narrows versterkt. Een verbolgen Pinguïn haalt uit naar Sofia.

  Aflevering 11

  Queen Takes Knight

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Pinguïns plan om een oude rivaal terug naar Gotham te halen mondt onverwachts uit in geweld. Bruce en Alfred krijgen slaande ruzie over slecht gedrag.

  Aflevering 12

  Pieces of a Broken Mirror

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Een kleurrijk nieuw personage vestigt zich in Gotham. Alfred past zich aan zijn leven buiten Wayne Manor aan. Nygma helpt Lee met de wederopbouw van The Narrows.

  Aflevering 13

  A Beautiful Darkness

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Bij het zoeken naar belastende informatie over een topgeheim project laat Ivy een giftig visitekaartje achter. Jerome zet Pinguïn voor gek. Bruce ziet zijn toekomst.

  Aflevering 14

  Reunion

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Sofia heeft hoge eisen voor The Narrows. Bruce heeft spijt en probeert het goed te maken met Alfred. Een grootschalige aanval op Gotham riekt naar wraak.

  Aflevering 15

  The Sinking Ship, The Grand Applause

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Terwijl Gordon en Bullock een kroongetuige zoeken om Sofia uit te schakelen, gaat Lee naar Pinguïn en Nygma met een plan om wraak te nemen. Selina vraagt Bruce om hulp.

  Aflevering 16

  One of My Three Soups

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Een gecoördineerde uitbraak uit Arkham leidt tot een bloederige chaos op straat. Bruce jaagt op een oude vijand. Pijnlijke herinneringen onthullen het doel van Barbara.

  Aflevering 17

  Mandatory Brunch Meeting

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Jerome roept voor het eerst het 'legioen aan gruwelijken' samen. Nygma presenteert een spelshow in The Narrows. Pinguïn doet Butch een voorstel.

  Aflevering 18

  That's Entertainment

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Als Jerome eisen stelt aan Gotham, legt Gordon een plan voor aan Bruce. Pinguïn bedenkt zich. Barbara onthult haar lotsbestemming.

  Aflevering 19

  To Our Deaths and Beyond

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Gordon en Bullock hebben het druk met een reeks bankovervallen. Een bekend kwaad komt weer tot leven, brengt Barbara in gevaar en dwingt Selina om partij te kiezen.

  Aflevering 20

  That Old Corpse

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Als aanhangers van Jerome het politiebureau overspoelen, breekt er chaos uit. Nygma helpt Lee uit de gevangenis te ontsnappen. Bruce wekt vertrouwen bij Jeremiah.

  Aflevering 21

  One Bad Day

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Met de hulp van de minst waarschijnlijke helden in de stad houdt Bullock een gevaarlijk plan tegen. Bruce gaat in op een rampzalig verzoek dat zijn diepste angsten raakt.

  Aflevering 22

  No Man's Land

  Op Netflix sinds 1 januari 2019

  Het duistere visioen van Ra's al Ghul wordt waarheid als de gouverneur de noodtoestand uitroept. Jeremiah lokt Bruce in de val, maar Barbara is klaar voor de strijd.

  Seizoen 5

  Aflevering 1

  Year Zero

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Oude schurken eisen het chaotische Gotham op, waar Gordon en Bruce vechten om de stad veilig te houden en Selina een onzekere toekomst tegemoet gaat.

  Aflevering 2

  Trespassers

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Bruce is op zoek naar een zogenaamde heks. Gordon en Bullock volgen een spoor naar een fabriek vol vermiste kinderen. Elders krijgt Nygma te maken met geesten.

  Aflevering 3

  Penguin, Our Hero

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Er is een veilige plek voor de vluchtelingen van Gotham, totdat Pinguïn zijn mensen op komt halen. Een kordate Selina regelt hulp van Bruce bij het vinden van Jeremiah.

  Aflevering 4

  Ruin

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  In de nasleep van een explosieve aanval biedt Pinguïn aan om Gordon te helpen en sluiten Lucius en Nygma een deal. Ondertussen vernauwt Selina haar zoektocht.

  Aflevering 5

  Pena Dura

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  In Gotham arriveert het leger om de orde te herstellen. Nygma's speurtocht naar antwoorden voert hem naar Pinguïn, en naar een hereniging met Hugo Strange.

  Aflevering 6

  13 Stitches

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  In een oorlog met onverwachte allianties formeert Gordon een team om Gotham terug te veroveren. Een sluwe nieuwe slechterik houdt Pinguïn en Selina scherp.

  Aflevering 7

  Ace Chemicals

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Gordon haast zich om de crimineel te vinden die de hereniging van Gotham bedreigt. Een bekende slechterik keert terug met hulp van de Mad Hatter.

  Aflevering 8

  Nothing's Shocking

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Een slechterik die van vorm kan veranderen, heeft het gemunt op de politie van Gotham en roept herinneringen op bij Bullock. Bruce en Alfred verkennen de stadsriolen.

  Aflevering 9

  The Trial of Jim Gordon

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Een getroffen Gordon heeft een zware koortsdroom, waarin hij terechtstaat voor een reeks mislukkingen. Ivy komt terug in het heden en zet haar zinnen op Bruce.

  Aflevering 10

  I Am Bane

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Bruce en Gordon komen oog in oog te staan met Eduardo, die een grote transformatie heeft ondergaan. Een zwangere Barbara vraagt Lee om hulp.

  Aflevering 11

  They Did What?

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Terwijl Bane en Nyssa hun grip op de stad verstevigen, vraagt Gordon zijn voormalige vijanden om hulp om de stad te redden. Een grote beslissing leidt Bruce naar zijn lot.

  Aflevering 12

  The Beginning...

  Op Netflix sinds 1 juli 2020

  Tien jaar na zijn vertrek uit Gotham keert Bruce terug voor de opening van de nieuwe Wayne Tower. Hij treft een duistere stad aan die behoefte heeft aan een ridder.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.