Flavorful Origins

    Sinds 11 februari 2019 te zien op Netflix

    Maak een heerlijke reis door China's culinaire tradities en beleef de verhalen achter de mensen die deze gerechten maken en koesteren.

    Bekijk op Netflix

    Seizoen 1

    Aflevering 1

    Olives

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    In Chaoshan worden olijven op unieke manieren geconserveerd en gebruikt in verschillende gerechten, waaronder verse sappen en vleessoepen.

    Aflevering 2

    Hu Tieu

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Een typisch gerecht uit Chaoshan dat velen aan thuis doet denken is Kway teow. Deze rijstnoedelreepjes kunnen worden gewokt of om smakelijke vullingen worden gewikkeld.

    Aflevering 3

    Marinated Crab

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Verse en malse gemarineerde krab, of deze nu met knoflook, koriander of chilipepers wordt bereid, kom je overal tegen, van Puning tot Shantou.

    Aflevering 4

    Brine

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Kaneel, anijs en laos zijn kruiden die je terugvindt in Chaozhounese pekel, een belangrijk ingrediënt voor gesmoord orgaanvlees, gesmoorde ganzenkoppen en stoofpotten.

    Aflevering 5

    Puning Bean Paste

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Lang geleden namen migranten sojabonen mee naar Chaoshan. Ze worden gebruikt in een unieke bonenpasta die je vindt in allerlei gerechten, van spinazie tot gestoomde vis.

    Aflevering 6

    Preserved Radish

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Ingemaakte rettich is een eeuwenoude Chaozhounese smaakmaker die allerlei gerechten, van spareribs tot gewokte inktvis, een verrassende twist geeft.

    Aflevering 7

    Seaweed

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Zeewier, een veelzijdig ingrediënt, wordt gebruikt om umami en de smaak van de zee boven te halen. Het wordt gewokt, gefrituurd of geroosterd en over de soep gestrooid.

    Aflevering 8

    Oysters

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Oesters zijn een klassiek ingrediënt in de Chaozhounese keuken. Ze worden gekweekt in het stadje Jingzhou en worden gestoomd, gemarineerd, gewokt, gegrild of gedroogd.

    Aflevering 9

    Chaozhou Mandarin Oranges

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    De tankan groeit alleen in Chaoshan. De citrusvrucht kan worden gebakken of gedroogd en ingemaakt om te dienen als snoep. De schil geeft een frisse touch aan gerechten.

    Aflevering 10

    Lei Cha

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Volgens de Hakka-traditie worden theeblaadjes gekookt met verse kruiden en daarna in een vijzel fijngemalen met sesamzaadjes of pinda's om smaakvolle lei cha te maken.

    Aflevering 11

    Tofu Cake

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Knoflook, dierlijk vet, likeur en gefermenteerde bonenwrongel geven traditionele tofucake een rijke smaak. Dit gebak kent een eeuwenoude geschiedenis.

    Aflevering 12

    Beef Hot Pot

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    De beste slagers in Chaoshan slijpen hun messen om het beste rundvlees in perfecte, gemarmerde stukken te snijden die sappig en mals zijn. Ideaal voor in de stoofpot.

    Aflevering 13

    Beef Meatballs

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Chaozhounese rundvleesballetjes worden gemaakt aan de hand van technieken die van generatie op generatie zijn doorgegeven en hebben de perfecte textuur en smaak.

    Aflevering 14

    Yusheng

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Yu sheng (versgesneden rauwe vis) is een aloude delicatesse in Chaoshan en wordt gegeten met groenten en dipsaus.

    Aflevering 15

    Meal of Fish

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Steenmarsbanker, een zeevis, wordt gezouten, gekookt en daarna gedroogd in bamboemanden, waardoor een stevig, smaakvol en toch eenvoudig hoofdgerecht ontstaat.

    Aflevering 16

    Fish Sauce

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Vissaus is onmisbaar in de Chaozhounese keuken en wordt traditioneel gemaakt door vis te pekelen en te fermenteren, maar er worden ook nieuwe methodes toegepast.

    Aflevering 17

    Fish Ball and Wrapped Fish

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    In Chaoshan wordt de hagedisvis van zijn graat ontdaan en platgeslagen om surimi (vispasta) van te maken, een veelzijdig ingrediënt met een zachte en elastische textuur.

    Aflevering 18

    Mussels

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Mosselen worden 's zomers gevangen voor de kust van het eiland Nan’ao en worden onder meer bereid met basilicum, verwerkt in loempia's en toegevoegd aan gebakken rijst.

    Aflevering 19

    Galangal

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Laos werd lang geleden vanuit Zuidoost-Azië meegenomen naar Chaoshan en geeft vleesgerechten als kip en lam een stevige dosis smaak.

    Aflevering 20

    Chinese Motherwort

    Op Netflix sinds 11 februari 2019

    Chinese hartgespan staat bekend om zijn smaak en voedingswaarde. Het wordt geblancheerd en in de soep en rijstepap gedaan bij het ontbijt.

    Seizoen 2

    Aflevering 1

    Dairy Products

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Yunnan staat bekend om een ​​verscheidenheid aan zuivelproducten, zoals Dali rushan: dun gesneden kaas die kan worden gebakken, gegrild of gedoopt in honing.

    Aflevering 2

    Nan Piě

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Een lokale wilde bes wordt gebruikt in nan piě, een gerecht van verschillende soorten gepureerde groenten of vis.

    Aflevering 3

    Sa Piě

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Sa is een culinaire traditie die koud vlees of rauwe groenten combineert met een veelzijdige saus die vaak wordt gemengd met gestold varkensbloed.

    Aflevering 4

    Lacquer Seed Oil

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Qiyou komt van de vruchten van de Chinese lakboom. Het is een olie die wordt gebruikt om eieren, pap, varkensstoofpot, gebraden kip en zelfs bijenlarven mee te bereiden.

    Aflevering 5

    Ham

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Gezouten Xuanwei-ham zit in maancake-vulling en kan worden gestoomd, gekookt met ei, gestoofd of dun worden gesneden en geserveerd als vleeswaren.

    Aflevering 6

    Pickled Vegetables

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Gezouten en deels gedroogde melkdistel kan worden ingemaakt en gewokt met varkensvlees voor een ​​zure, knapperige smaak, of worden toegevoegd aan dai­konstoofpot.

    Aflevering 7

    Hardy Banana

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Gewikkeld in bladeren met kleefrijst of gekruide vis wordt de Musa basjoo, een banaan uit Yunnan, een zoete snack of een hartig gerecht.

    Aflevering 8

    Sour Fruits

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Zuur fruit, zoals citroen of zure papaja, bevordert de eetlust en is lekker met kip, karper of in een saus om levende garnalen in onder te dompelen.

    Aflevering 9

    Rice Cake

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    'Er', een platte rijstcake, kun je bakken als kleverig tussendoortje, in plakjes gesneden wokken met groenten of in noedelachtige strengen snijden.

    Aflevering 10

    Salted Flour

    Op Netflix sinds 30 oktober 2019

    Het traditionele bijgerecht Zha bestaat uit allerlei gedroogde, gefermenteerde groenten of vis. Het wordt bereid volgens eeuwenoude conserveringsmethoden.

    Seizoen 3

    Aflevering 1

    Schapenvlees

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    In de stad Jiayuguan worden lamsspiesjes van smaak voorzien met schapenvet. In de weilanden van Ganjia koken herders lamsvlees en pens op verhitte stenen.

    Aflevering 2

    Lelie

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    De zoete, aromatische wortel van de lelieplant wordt gebakken, gestoomd of roergebakken. De bloem wordt gebruikt als ingrediënt in salades of als topping voor noedels.

    Aflevering 3

    Gekookte gehakte ingewanden van schapen

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    Van Linxia tot de Hexicorridor wordt orgaanvlees van schapen op hete platen gebakken, in omhulsels gestopt en in buikvlies gewikkeld.

    Aflevering 4

    Lijnzaad

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    De watermeloenboeren in Wuwei gebruiken lijnzaadrolletjes als basisvoedsel. Door lijnzaadolie ruikt gebak, zoals maancake uit Yongdeng, ook heerlijk.

    Aflevering 5

    Gua gua

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    De boekweit die op de plateaus van Longdong wordt verbouwd, wordt verwerkt tot gelei-noedels, pannenkoekenbeslag en tianshui guagua, een hartig ontbijtgerecht.

    Aflevering 6

    Noedels met rundvlees

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    Een langzaam getrokken runderbouillon vormt de basis van de zelfgemaakte rundernoedels in Lanzhou, een populair gerecht voor kritische eters die zoals thuis willen eten.

    Aflevering 7

    Gluten

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    Tarwegluten is een perfect absorbatiemiddel voor smaken en wordt daarom gebakken, zongedroogd of in reepjes toegevoegd aan soepen en stoofschotels met vlees.

    Aflevering 8

    Souherb

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    Souherb is een wit, soepachtig ingrediënt dat bestaat uit gefermenteerde groenten zoals andijvie, selderij, wortels en kool. Het wordt gebruikt in harderkuit en hot pot.

    Aflevering 9

    Niang pi

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    Fijnproevers van Lanzhou tot Wuwei geven een eigen draai aan niang pi, een gerecht van glutenachtige koude noedels met sesamsaus, komkommer en chili-olie.

    Aflevering 10

    Aardappel

    Op Netflix sinds 20 november 2020

    In Dingxi zijn meer dan dertig soorten aardappelen. Ze worden in plakjes, gepureerd of als noedels gegeten met varkensvlees of pittige sauzen.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.