Dirty Money

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Van wurgleningen tot auto's waarmee is gesjoemeld vanwege uitstoottests: deze serie onderzoekt schaamteloze voorbeelden van hebzucht en corruptie in bedrijven.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Hard NOx

  De 'schone dieselauto's' van Volkswagen leken een droom die uitkwam voor milieubewuste chauffeurs, totdat de grootscheepse fraude aan het licht kwam.

  Aflevering 2

  Payday

  Achter de luxe levensstijl van autocoureur Scott Tucker ging een flitskredietimperium schuil gebaseerd op het uitbuiten van arme klanten en wetten voor indianenstammen.

  Aflevering 3

  Drug Short

  Toen het farmaceutische bedrijf Valeant razendsnel begon te groeien, waren investeerders blij. Maar een handvol sceptici realiseerde zich dat er iets vreselijk mis was.

  Aflevering 4

  Cartel Bank

  Een spoor van verdachte transacties leidde tot schokkende onthullingen over bankconcern HSBC en diens connecties met Mexico's gevaarlijkste drugskartels.

  Aflevering 5

  The Maple Syrup Heist

  Een merkwaardige overval die over de hele wereld de kranten haalde, belichtte een bittere strijd om een van de kostbaarste producten van Canada: ahornsiroop.

  Aflevering 6

  The Confidence Man

  Donald Trumps imago als slimme zakenman verblindde velen. Maar journalisten en voormalige medewerkers beschrijven een imperium vol drama en dubieuze praktijken.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  The Wagon Wheel

  Op Netflix sinds 11 maart 2020

  Wells Fargo werd lang gezien als het 'wonderkind' van het bankwezen. Oud-werknemers laten de meedogenloze en frauduleuze praktijken zien waardoor het bedrijf groot werd.

  Aflevering 2

  The Man at the Top

  Op Netflix sinds 11 maart 2020

  Overdadige feesten, mooie spullen, dubieuze leningen: schandalen rond premier Najib Razak shockeerden Maleisië en lieten het land tot aan zijn nek in de schulden achter.

  Aflevering 3

  Slumlord Millionaire

  Op Netflix sinds 11 maart 2020

  Jared Kushner klom op van onroerendgoederfgenaam tot Witte Huis-adviseur. Journalisten en belangenbehartigers legden verontrustende patronen rond zijn vastgoed bloot.

  Aflevering 4

  Dirty Gold

  Op Netflix sinds 11 maart 2020

  Achter de enorme hoeveelheden goud die elk jaar de VS binnenstromen, ligt een ingewikkeld web van witwasserij, illegale mijnbouw en milieuvernietiging.

  Aflevering 5

  Guardians, Inc.

  Op Netflix sinds 11 maart 2020

  Het veelvuldige misbruik van wetten die ouderen juist moesten beschermen, heeft veel senioren berooid, machteloos en afgezonderd van hun familie achtergelaten.

  Aflevering 6

  Point Comfort

  Op Netflix sinds 11 maart 2020

  Inwoners van een klein stadje in Texas waren blij met de komst van een enorme kunststoffabriek, totdat giftige chemicaliën hun tol gingen eisen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.