Captive

  Sinds 2 maart 2018 te zien op Netflix

  Deze documentairereeks geeft een beeld van de meest complexe, risicovolle onderhandelingen met gijzelnemers ooit. De slachtoffers doen hun schrikbarende relaas.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Prison Riot, U.S.A.

  In 1993 komen de gevangenen in een zwaar bewaakte gevangenis in Lucasville, Ohio op eerste paasdag in opstand en gijzelen ze acht bewakers gedurende 10 dagen.

  Aflevering 2

  Cola Kidnap, Brazil

  Tijdens een reeks ontvoeringen begin jaren 90 in Brazilië wordt een plaatselijke Coca-Cola-manager ontvoerd en wordt miljoenen dollars losgeld geëist.

  Aflevering 3

  Taken at Sea, Somalia

  Het Britse stel Paul en Rachel Chandler wordt op hun jacht op de Indische Oceaan ontvoerd door Somalische piraten die een enorm bedrag aan losgeld eisen.

  Aflevering 4

  American Missionaries, Philippines

  Na 9/11 wordt de lange gevangenschap van de Amerikaanse missionarissen Martin en Gracia Burnham door de Filippijnse terreurgroep Abu Sayyaf weer actueel.

  Aflevering 5

  British Aid Workers, Chechnya

  Een stel Britse hulpverleners dat een revalidatiecentrum voor kinderen opzet in het door oorlog verscheurde Tsjetsjenië wordt een jaar lang gevangen gehouden.

  Aflevering 6

  Bethlehem Siege, Palestine

  Wanneer Israëlische troepen Bethlehem binnenvallen in 2002, zoeken tientallen Palestijnen hun toevlucht in de Geboortekerk, waar ze een maand lang vastzitten.

  Aflevering 7

  Al Qaeda Hostages, Yemen

  Pierre en Yolande Korkie verhuizen van Zuid-Afrika naar Jemen om liefdadigheidswerk te doen, maar ze worden ontvoerd door Al Qaida.

  Aflevering 8

  The Peacemakers, Iraq

  In de gewelddadige nasleep van de oorlog in Irak worden vier vredesactivisten van Christian Peacemaker Teams gegijzeld door rebellen in Bagdad.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.