Abstract: The Art of Design

  Sinds 2 maart 2018 te zien op Netflix

  Ontdek hoe 's werelds meest vernieuwende designers op allerlei vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Christoph Niemann: Illustration

  Illustrator Christoph Niemann speelt met abstractie en interactiviteit en onderzoekt authenticiteit, van covers van de New Yorker tot schetsen op Instagram.

  Aflevering 2

  Tinker Hatfield: Footwear Design

  Tinker Hatfields achtergrond in architectuur en atletiek resulteerde in zijn zeer innovatieve schoenontwerpen voor Nike, waaronder de iconische Air Jordan-reeks.

  Aflevering 3

  Es Devlin: Stage Design

  Podiumontwerper Es Devlin maakt beeldende sets voor concerten, opera's, toneelstukken en modeshows en gebruikt hierbij licht, film, sculpturen en zelfs regen.

  Aflevering 4

  Bjarke Ingels: Architecture

  Architect Bjarke Ingels combineert functie, fantasie en duurzaamheid in 'pragmatische, utopische' ontwerpen, zoals een schone energiecentrale met een skipiste.

  Aflevering 5

  Ralph Gilles: Automotive Design

  Ralph Gilles, wereldwijd hoofdontwerper van Fiat Chrysler, ontwerpt de auto's van de toekomst, zoals slanke, nieuwe sportauto's en zelfrijdende bedrijfswagens.

  Aflevering 6

  Paula Scher: Graphic Design

  Grafisch ontwerpster Paula Scher schildert met woorden en ontwikkelt zo de visuele taal van bekende merken en instellingen over de hele wereld.

  Aflevering 7

  Platon: Photography

  De gedurfde portretten van Platon laten de ziel van wereldleiders en gewone mensen zien. De foto's van generaal Colin Powell geven de kern van zijn persoonlijkheid weer.

  Aflevering 8

  Ilse Crawford: Interior Design

  Interieurontwerpster Ilse Crawford ontwerpt ruimten en objecten die de zintuigen prikkelen en een gevoel van welbehagen geven, van chique hotels tot Ikea-meubilair.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Olafur Eliasson: The Design of Art

  Op Netflix sinds 28 september 2019

  Olafur Eliasson maakt zintuiglijke, intense installaties, waaronder een lampverlichte zon in het Tate Modern en brokken poolijs in de straten van de stad.

  Aflevering 2

  Neri Oxman: Bio-Architecture

  Op Netflix sinds 28 september 2019

  Kunnen we oplossingen ontwerpen voor een ecologische crisis? In het MIT Media Lab ontwikkelt professor Neri Oxman nieuwe materialen die de natuur nabootsen.

  Aflevering 3

  Ruth Carter: Costume Design

  Op Netflix sinds 28 september 2019

  Ruth E. Carter, visueel verhalenverteller en regelmatig medewerker van Spike Lee, won een Oscar voor haar Afrofuturistische kostuumontwerpen voor Black Panther.

  Aflevering 4

  Cas Holman: Design for Play

  Op Netflix sinds 28 september 2019

  Cas Holman, oprichtster van speelgoedbedrijf Heroes Will Rise, bedenkt gereedschappen en objecten om kinderen (en volwassenen) creatief te laten spelen.

  Aflevering 5

  Ian Spalter: Digital Product Design

  Op Netflix sinds 28 september 2019

  Na toonaangevende, invloedrijke projecten voor Nike en Instagram legt Ian Spalter het proces van experimenteren met nieuwe productontwerpen uit.

  Aflevering 6

  Jonathan Hoefler: Typeface Design

  Op Netflix sinds 28 september 2019

  Terwijl hij vintage horloges onderzoekt als inspiratie voor een nieuw lettertype, spit Jonathan Hoefler door zijn werk voor Apple, Obama's Change-campagne en meer.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.