Één van de gamemodi in Sébastien Loeb Rally Evo is de Loeb's Experience. Hierin beleef je de meest memorabele momenten uit de carrière van de Fransman. Vanaf zijn jeugd tot aan het hedendaagse leven zijn al zijn bewonderenswaardige momenten na te spelen. Verder vertelt hij zelf ook alles over die fase in zijn leven. We leren de echte Sébastien Loeb kennen.

Jeugd van Sébastien Loeb

Loeb begon net zoals iedereen te racen tegen vrienden op zijn fiets, op zijn scooters en later in zijn auto's. Zijn familie had niet het geld om Loeb te laten karten, zoals veel motorsport legendes wel begonnen zijn. Het was dus roeien met die riemen die beschikbaar waren. Maar talent zoals het zijne kan nooit ongezien blijven.

Loeb begon mee te doen aan jeugd competities waar hij domineerde. Toen hij zijn auto crashte en niet verzekerd bleek te zijn, leek zijn droom over. Het team van Citroën kwam gelukkig net op tijd aan met een zak geld, zodat Loeb alsnog verder kon racen. In 2002, op 28-jarige leeftijd, racete Loeb zijn eerste WRC-rally.

Loeb Rally Evo leven van een legende 1

WRC-carrière

In 2002 deed het team van Citroën nog niet mee met het gehele kampioenschap. In 2003 deed het team dat wel en dat leidde direct bijna tot het eerste kampioenschap van Loeb. Het kampioenschap werd bepaald op één punt voor Solberg ten opzichten van Loeb. In 2004 won hij zijn eerste kampioenschap in de WRC.

En dat werd niet zijn enige kampioenschap. Loeb verbrak record na record en heeft alle WRC-kampioenschappen tot en met 2012 als kampioen afgesloten. En waarom dan daarna niet meer? Omdat de beste man stopte met WRC. Helemaal stoppen in de motorsport deed hij gelukkig niet.