Microsoft komt zelf met het slechte nieuws. Middels een persbericht dat is uitgestuurd, wordt duidelijk gemaakt dat er na lang beraad is besloten om te ontwikkeling van Scalebound te staken en de game te annuleren. Microsoft zegt in het persbericht het volgende:

"Na zorgvuldig overleg heeft Microsoft Studios besloten de ontwikkeling van Scalebound te beëindigen. We werken er hard aan om onze fans dit jaar een fantastische line-up van games te presenteren, met onder meer Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves en andere toffe ervaringen."

Scalebound geannuleerd, komt niet uit de lucht vallen

Een reden voor annulering van de game is op het moment van schrijven niet gegeven door Microsoft, maar het was wel duidelijk dat er reeds vertragingen waren opgelopen tijdens het ontwikkelproces. De game werd tijdens de E3 van 2014 aangekondigd, en velen konden de stijl van de game waarderen.

Ook XGN.nl liet destijds in de Scalebound preview weten dat de game het uitkijken zeker waard was. Helaas wordt dat lange wachten dus niet beloond en moeten fans het doen met de beelden die reeds voor Scalebound zijn vrijgegeven. Bovenstaand kun je de gameplay van de afgelopen E3 nog eens rustig bekijken.