Scalebound is een game die draait om protagonist Drew, een speciale jongen die verbonden is met een uit de kluiten gewassen reptiel genaamd Thuban. Het is aan jouw en je kameraad de taak om te overleven in het met monsters overgoten Draconis, waarbij een draak aan je zijde wel nodig is.

Gedurende de game bouw je een steeds sterkere band met Thuban op, waardoor het vertrouwen van beide kanten groter wordt. Dat is wel een vereiste, want wat de Scalebound gameplay heeft laten zien, vereist wel de nodige samenwerking. Wij zagen er meer van en zetten 5 opvallende elementen op een rij.

1. Wees de draak

Om een groot coöperatief succes met je draak te vormen, maak je gebruik van een speciale bonding genaamd Dragon Link. Het was al bekend dat Thuban door de computer gestuurd wordt, maar het blijkt ook zo te zijn dat je de draak zelf onder controle kan krijgen. Zo kan je met een simpele druk op de knop wisselen van Drew naar Thuban, waarmee je dus de vaardigheden van je allesverwoestende kameraad tot je beschikking krijgt. Het klinkt alsof het het beste is om de hele tijd met Thuban huis te houden, maar dan kan je nog wel van een koude kermis thuis komen.

Als je Thuban orders geeft, blijft Drew namelijk geheel kwetsbaar over. Je kan niet met Drew bewegen, aanvallen of andere acties ondernemen als je vast zit in de geest van de draak. Dragon Link kost daarom het nodige inzicht om op de juiste manier te gebruiken.

Bovendien maakt Scalebound ook nog gebruikt van “pulse”-meter die bijhoudt hoelang je Dragon Link kan gebruiken. Deze meter neemt af wanneer je gebruik maakt van de feature en zal bij het nulpunt ervoor zorgen dat je Thuban niet meer persoonlijk kan besturen. Op dit moment is PlatinumGames nog bezig met uittesten wat de beste manier is om de pulse-meter weer vol te krijgen, want er moet een juiste balans gevonden worden. Dragon Link wordt in ieder geval een krachtig werktuig om je tegenstanders de baas te blijven.