Het is belangrijk om te onthouden dat het hier gaat om geruchten en dat deze allemaal niet zijn bevestigd. Sommige specs van de Samsung Galaxy S10 zijn wel terug te zien op gelekte foto’s, maar de informatie is niet bevestigd door Samsung. Tijdens het launch event op 20 februari krijgen we alles over het nieuwe model van de smartphone gigant te weten.

Zeg maar vaarwel tegen de notch

Het is de eeuwige strijd in de smartphone business: hoe kunnen we de notch zo klein mogelijk maken of zelfs helemaal weghalen? De geruchten gaan dat Samsung hier een oplossing voor heeft gevonden. We kunnen namelijk vaarwel zeggen tegen de notch, omdat de camera rechtsboven in de hoek zou komen te zitten. Hierdoor verdwijnt de notch compleet, maar hierdoor heb je minder ruimte aan de rechter bovenkant van het scherm.

Het is fijn dat er eindelijk een ‘oplossing’ is gevonden voor het notch-probleem, maar eigenlijk is het niet echt een oplossing te noemen. De camera zit nu niet meer verbonden aan de bezel, maar zit aan de rechterkant van het scherm los van de bezel. Dit mag dan wel het einde van de notch betekenen, maar er is nog altijd geen volledig schermvullende voorkant beschikbaar. Wanneer de geruchten waar blijken te zijn, zou het wel een stap in de goede richting betekenen.