Een jaar na dato heeft de Note 8 een opvolger gekregen in de vorm van de Galaxy Note 9. Qua ontwerp toont het toestel veel gelijkenissen met zijn voorganger, maar de telefoon is op een paar punten wel vernieuwd. Allereerst is het scherm iets groter geworden, met een formaat van 6,4 inch. De gekromde randen van het beeldscherm zijn wederom terug te vinden op het nieuwe Note-toestel.

Ook de accu heeft een upgrade gekregen, want de Galaxy Note 9 heeft een 4000mAh-accu onder de motorkap zitten, tegenover de 3500mAh bij de Galaxy Note 8. Gecombineerd met de Snapdragon 845-processor en zes tot acht gigabyte afhankelijk van het model, is geen enkele taak te zwaar voor de nieuwe telefoon.

Slimmere camera's en een nieuwe S-Pen

De camera heeft eveneens een upgrade gekregen. Zo beschikt de Note 9 op de achterkant over twee 12-megapixelcamera's. Nieuw voor de camera is software die objecten binnen een foto herkent en op basis hiervan de kleurinstelling van de foto aanpast. Daarnaast herkent de camera imperfecties in een foto, waaronder knipperende ogen en hier krijg je dan ook meteen een waarschuwing voor.

Zodoende moet elke geschoten foto goed zijn. Gloednieuw met de Galaxy Note 9 is daarnaast de vernieuwde S-Pen. Naast de bestaande functies heeft de nieuwe pen bluetooth-ondersteuning en zit er een knop op de accessoire waarmee de telefoon van afstand bediend kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een foto op afstand.

Galaxy Note 9 release volgt later deze maand

De Galaxy Note 9 is dus op meerdere fronten verbeterd en moet gebruikers de ideale gebruikservaring bieden. De telefoon verschijnt later deze maand in drie verschillende kleuren: zwart, blauw en paars. Het goedkoopste model, dat 128GB opslaggeheugen en 6GB RAM-geheugen biedt, kost 999 euro. Tevens is er een model met 512GB opslag en 8GB RAM-geheugen beschikbaar voor een prijs van 1.249 euro.