5. Meer Raids

In de old-school servers van RuneScape bestaat deze toevoeging al. Spelers nemen het, met elkaar, op tegen monsters in een gegenereerde ruimte. Ook zijn er puzzels die moeten worden opgelost en wacht er aan het einde van de dungeon een eindbaas.

Hoe beter jouw personage, hoe makkelijker de raids zijn. En wie er eentje doorloopt krijgt de kans om een van de bizar goede beloningen te krijgen die het spel een stuk simpeler maken. RuneScape 3 heeft een dergelijke toevoeging echter pas in minimale mate.

Het enige wat een beetje in de buurt komt is het zogenaamde dungeoneering en de eerste twee raids. In dungeoneering moeten spelers ook een kerker doorlopen en monsters verslaan. De kanttekening is echter dat de vrijgespeelde beloning in deze kerkers niet tot de beste voorwerpen in het spel behoren. En dat het ook niet mogelijk is deze voor een flink bedrag te verkopen.

De eerste twee raids in RuneScape 3 waren een goed begin, maar liepen wederom aan tegen het feit dat de voorwerpen niet dermate goed waren om iedereen die kant op te dwingen. Ook is het behoorlijk lastig om nu nog een groep te vinden die niet al vol is. Immers hebben de meeste goede spelers alle mogelijke voorwerpen al vrijgespeeld.

Een update op het gebied van raids zou dus een van de meest welkome RuneScape features zijn. En wie weet, misschien heeft RuneFest dit jaar wel juist dat in petto!