Omslag

Eén van de belangrijkste veranderingen van dit jaar ten opzichte van het afgelopen paar, is de verschuiving van ontwikkelingen van RuneScape. Niet langer ligt de focus op het brengen van een paar grote updates over een geheel jaar, maar doet Jagex meer op de manier zoals dit voorheen was.

“Het idee om slechts een paar grote updates te brengen kwam met een behoorlijke prijs. Er was eigenlijk te weinig tijd over om ook wekelijks of maandelijks met behoorlijke updates te komen die het interessant hielden voor de spelers. Daarom hebben we besloten om wel zo nu en dan nog een ingrijpende update in het spel te zetten, maar zal daar veel meer tijd overheen gaan. Daardoor hebben we meer tijd en middelen over om op regelmatige basis met nieuwe content te komen.”

Afgelopen jaar werd er een begin gemaakt met die omslag en vloog de ene na de andere update naar RuneScape. Zo kregen spelers de mogelijkheid om hun eigen boerderij te beginnen, in hun eentje of in een team het op te nemen tegen krachtige eindbazen en kregen RuneScapers toegang tot een nieuwe locatie om te vissen.

“Allemaal updates die toch behoorlijk groot zijn op zichzelf, alleen niet van het formaat Menaphos. Zowel player owned farms (de boerderijen) als de Elite Dungeons (simpelweg ED’s) stonden al lang op ons ‘to-do’ lijstje. Laatstgenoemde heeft nu al twee verschillende varianten gekregen en het wordt een trilogie. In februari komt als het goed is het slotstuk van dit driedelige stuk content.”