Reikon Games is het creatieve brein achter Ruiner, een top-down action shooter die het duisterste in de mens naar boven haalt. Leden van de kleine studio hebben gewerkt aan onder andere The Witcher franchise en Dying Light. Aan ervaring hebben de ontwikkelaars dus geen gebrek en vandaar dat Digital Devolver als uitgever om de hoek komt kijken.

De niet zo fijne toekomst

Ruiner speelt zich in het futuristische jaar 2091. De mensheid is er ondertussen niet beter op geworden en dat is te zien aan de setting van het spel. Met de cyberpunkstijl als uitgangspunt, speelt het spel zich af in een grotendeels gemechaniseerde stad genaamd Rengkok. Volgens de ontwikkelaar is dit bouwwerk een product van HEAVEN, de leider in Virtual Reality fabricaties.

De eerste indruk van deze setting is vrij positief. Ook al is slechts het begin getoond, alles wat er voorbij kwam deed industrieel ogen. Felle neon kleuren tegenover het koude grijs geven de sombere sfeer extra goed weer. Dan te bedenken dat je ongeveer tussen de zes en twaalf uur aan Ruiner gameplay voorgeschoteld krijgt.

Gedurende deze tijd krijg je te maken met een verhaal wat nu nog grotendeels in nevelen gehuld is. Wat wel al duidelijk is geworden, is dat je orders krijgt van iemand hogerop om doelwitten uit te schakelen. Tevens heb je een meisje als bondgenoot en is er iets met je broer aan de hand. Hoe de puzzelstukjes binnen de Ruiner gameplay in elkaar vallen, vind je pas uit met de release op 26 september.