Hoe Microsoft E3 2018 kan winnen - Wie zal de beste zijn?

Meer toffe exclusives tijdens Microsoft E3 2018 show

Als we naar de concurrenten kijken, dan hebben ze beiden best wel sterke exclusives. Nintendo heeft de Mario en Donkey Kong, Sony heeft bijvoorbeeld Last of Us en Death Stranding. En Microsoft heeft... Alhoewel Microsoft in het verleden heeft aangeven meer Xbox One exclusives te willen, rent ze nu op het moment achter de feiten aan, terwijl de concurrentie wel tal van games lijkt uit te brengen. Dat moet wel wat pijn doen.

De meeste concurrentie op het gebied van exclusives komt momenteel nog wel van Sony, een bedrijf dat de ene na de andere prachtige titel heeft gelanceerd. Neem bijvoorbeeld het nieuwe avontuur van Kratos, een game die in de God of War review maar liefst een 9.0 kreeg en Microsoft vast wel een beetje moet heeft laten treuren dat die titel niet ook op Xbox te spelen is.

In ieder geval is Microsoft vorig jaar nog wel met een paar knallers van exclusives gekomen. Zodoende konden de Xbox One spelers aan de slag met titels als Forza Motorsport 7, Super Lucky's Tale en Cuphead. Met E3 2017 zijn er wat exclusives aangekondigd, dus als Microsoft deze trend doorzet en hem wat aanscherpt ligt er best wel veel potentie om een heleboel gamers enthousiast te maken de Xbox controller in de hand te nemen.

Het zou vooral interessant zijn als er naast de bestaande franchises, ook iets echt nieuws wordt aangekondigd. Na jaren Halo, Gears of War, Forza en Fable zou Microsoft er goed aan doen enkele nieuwe namen te lanceren, die net zo goed zijn als hun oude line-up.