Wat heb jij deze week uitgespeeld of gekocht?

Richard

Gekocht: Kingdom Come Deliverance
Uitgespeeld: -

Ik kan eindelijk aan de slag met Kingdom Come Deliverance! Ik heb de game in Kent al voor de release mogen proeven tijdens de preview, maar nu heb ik eindelijk tijd om er echt goed mee aan de gang te gaan.

25 uur en vele scheldpartijen later heb ik eindelijk een ritme gevonden, puilen mijn zakken over van het geld en beginnen de vele verschillende dorpelingen me eindelijk aardig te vinden. Wat een game!

kingdom come gespeeld

Theo

Gekocht: Secret of Mana
Uitgespeeld: -

Deze week ben ik aan de remake van Secret of Mana begonnen. Het origineel op de SNES heb ik compleet kapot gespeeld toen ik nog een klein Theootje was. Samen met Chrono Trigger en de eerste Final Fantasy games was dit een van mijn favoriete RPG's.

Toen de game opnieuw voorbij kwam op de mini SNES was ik al erg blij. Ik pakte de game gelijk weer op en speelde 'm enkele dagen later uit. En toen hoorde ik over de remake.

En nu is deze er dan eindelijk. Compleet in een nieuw jasje en met wat kleine veranderingen ten opzichte van het origineel. Of deze remake van de Square Enix klassieker het origineel eer aan doet, lees je binnenkort in de Secret of Mana remake review!

secret of mana gekocht

Koen

Gekocht: -
Uitgespeeld: Doki Doki Literature Club!

De afgelopen week heb ik eindelijk de tijd genomen om Doki Doki Literature Club! te ervaren. Het Dating Sim Visual Novel spel wist vorig jaar al hoog te scoren en heeft al snel een cult status bereikt. Ik was vorig jaar al geïntrigeerd door de game, omdat het mij onmogelijk leek dat nota bene een Visual Novel vandaag de dag nog zo hoog wist te scoren, maar Doki Doki Literature Club! is veel meer dan een Visual Novel.

In het begin van het spel word je lid van een literatuur clubje vol met vier prachtige dames. Door middel van poëzie probeer je het hart te veroveren van het meisje naar keuze, om vervolgens meer interactie op te zoeken om haar beter te leren kennen. Dit is allemaal heel erg lief en onschuldig, tot het spel z'n ware aard laat zien.

Doki Doki Literature Club! gooit alle principes van een videospel overboord en speelt met je verwachtingen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar op een gegeven moment speelt het spel jou, en jij niet meer het spel. Hierdoor is Doki Doki Literature Club! voor mij niet alleen een spel om nooit te vergeten, maar ook een doorbraak in de wereld van game development. Meer kan ik echt niet meer zeggen over het spel, want Doki Doki Literature Club! is op z'n best als je het zelf ervaart.

doki doki gespeeld