2017 was een mooi jaar op game gebied. Zo konden we aan de slag met pure topgames als Assassin's Creed Origins, The Legend of Zelda Breath of the Wild en Horizon Zero Dawn, terwijl we ook de release van de Nintendo Switch, een gloednieuwe console, zagen.

Films deden het ook weer goed. Veel bekende franchises kregen een nieuw deel, zoals Logan, Star Wars The Last Jedi en Blade Runner 2049. Dat, terwijl er ook een flink aantal gloednieuwe films, zoals Dunkirk en Get Out, het erg goed deden. De filmliefhebber kwam dus wel aan zijn trekken in 2017.

Gelukkig nieuwjaar namens de gehele redactie!

Maar goed, het is 2018. Tijd om daar op vooruit te blikken, want er komen toch weer een boel goede games, films, series en gadgets uit. Denk aan games als Red Dead Redemption 2, The Last of Us 2, Far Cry 5 en God of War. Of wat te denken van films als Deadpool 2, Han Solo: A Star Wars Story en Avengers Infinity War? Stuk voor stuk films en games die zeer zeker de moeite waard zijn voor dit jaar.

Natuurlijk hebben de redactieleden van XGN de nodige voornemens voor 2018.

Diantha

2017 is echt aan me voorbij gevlogen. Ik wil sowieso iedereen bij XGN bedanken voor het top jaar dat ik heb gehad als lid van de redactie. Natuurlijk kijk ik ook uit naar wat het 2018 met zich mee brengt. Eén van mijn goede voornemens is meer FIFA spelen zodat ik eindelijk mijn collega’s kan verslaan. Ook wil ik het nieuwe jaar meer liefde geven aan de belangrijkste mensen om mij heen. Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar! En niet gevaarlijk doen met vuurwerk, want we moeten natuurlijk wel kunnen blijven gamen.

Yasmin

Ik wacht meestal niet tot 1 januari met het beginnen van goede voornemens dus ik ga vooral verder met mijn goede voornemens uit de zomer. Ik wil wat meer spontane beslissingen nemen, een aantal nieuwe gerechten leren koken en meer leuke kleren kopen. Voornemens voor gamen heb ik niet echt, want daar houdt ik me toch nooit aan. Wel wil ik nog een keer naar de 4DX-zaal in Pathé De Munt en dat is ook best een goed voornemen, toch?

Lucas

Aftellen geblazen! Om maar gelijk even het cliché praatje te houden: 2017 was een jaar met ups en downs en dat gaat 2018 zonder meer ook zijn. Nu kunnen we wel zeggen dat 2018 een top jaar gaat worden, maar elke piek heeft ook een daling.

Zo, nu dat uit de weg is, op naar mijn goede voornemens. Ik wil het sporten (ja ook heel cliché) nog meer gaan oppakken dan ik nu al doe. Daarnaast wil ik meer gaan genieten van alles. Dit jaar zijn er dingen in mijn omgeving gebeurd waardoor je gaat nadenken over het leven en het meer gaat waarderen.

Goh, het wordt nu wel een emotioneel berichtje. Even wat lucht: mijn andere voornemen is om iedereen op de XGN redactie jantjes te blijven geven in FIFA. Al is dit niet echt een voornemen, aangezien het nooit zal veranderen. Wellicht dat één van jullie mij uit wil dagen? Ik hoor het wel. Iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig 2018!

Roy

Ik ga keihard sporten en op al mijn fitnessoefeningen een persoonlijk record neerzetten, dus ik moet voor de verandering eens niet kappen in de winter. En ik ga luisteren naar mijn innerlijke schreeuw om meer creatieve dingen te doen. En tussendoor mijn backlog aan games zien weg te werken, waaronder Assassin's Creed Origins, Deus Ex Mankind Divided, Outlast 2, Max Payne 3, Telltale Guardians en Batman en de Evil Within delen.

Namens iedereen van XGN: een gezond en gelukkig nieuwjaar!