Mijn persoonlijk top 5 beste E3 2017 games is gebaseerd op de games die ik daadwerkelijk op de beurs heb gezien of gespeeld. Jammer genoeg voor mij komen drie van deze vijf games op precies dezelfde dag uit later dit jaar, vier van de vijf binnen een week en alle vijf binnen twee weken van elkaar. Dat gaat dus een flinke deuk in mijn portemonnee opleveren!

Maar deze titels lijken hun aanschafprijs dubbel en dwars waard te zullen zijn, als je het mij vraagt kun je ze regelrecht op je verlanglijstje voor de feestdagen zetten! We trappen af met nummer 5 in mijn top 5 beste E3 2017 games; Super Mario Odyssey.

5. Super Mario Odyssey

Super Mario is terug en hoe! Deze game gaat voor veel mensen - waaronder ik - dé reden worden om een Nintendo Switch in huis te halen. Als je daar nog eens de sterke Switch line-up die Nintendo heeft aangekondigd tijdens de E3 bij optelt met onder andere een nieuwe Kirby, Yoshi, Pokémon en natuurlijk grote third-party titels zoals de Rabbids game van Ubisoft (waar collega Rox erg over te spreken was deze E3), is er eigenlijk geen omweg meer. Nintendo forceert iedere gamer om gillend naar de winkel te rennen voor een Switch!

Super Mario Odyssey gaat jong en oud dit najaar vermaken, met unieke nieuwe gameplay waarbij het petje van Mario een centrale rol krijgt met als thema toepasselijk 'Switch'. Switch bijvoorbeeld in een rondvliegende kogel en transporteer jezelf op die manier naar de overkant of blaas iets op, hoe vet!

Vanaf 27 oktober ligt Super Mario Odyssey in de winkels, exclusief voor Nintendo Switch.