Vooral na de release van Telltale: The Walking Dead Season One is de populariteit van de ontwikkelaar enorm toegenomen. De serie werd goed ontvangen en kreeg hoge cijfers. Telltale kiest een hele andere aanpak dan andere ontwikkelaars. Wij geven 5 redenen waarom Telltale games populair zijn.

Maak je eigen keuzes

Een groot gedeelte van de gameplay van Telltale games draait om het maken van keuzes. Dit kunnen simpele keuzes zijn in een gesprek, maar ook moeilijke beslissingen over wie te redden bijvoorbeeld. Deze keuzes zijn vaak van grote invloed op het verhaal, waarover later meer.

Je krijgt slechts beperkt tijd voor je keuzes. Net als in echte situaties zul je snel moeten besluiten wat je doet, want anders is het te laat. Mocht je onverhoopt later spijt krijgen van je keuze, dan heb je pech gehad. Je zult met je keuze moeten leven.

Alle keuzes die je in verschillende episodes maakt, neem je mee naar de volgende episode. Dit uit zich bijvoorbeeld in welke personages met je meegaan en welke achterblijven. Je houding tegenover personages heeft ook invloeden en neem je ook mee in de volgende episodes.

Door de verschillende keuzes kun je spelen als verschillende karakters. Zo kun je proberen om met iedereen goed op te schieten, ervoor kiezen om je stil te houden of als complete douchebag iedereen te terroriseren. Hierdoor moedigt de game je uit om de game nogmaals uit te spelen, maar dan op een andere manier.