Met de update van iOS 10.3 worden een hoop interessante nieuwe functies toegevoegd. Eerder schreven we al over de top 5 updates die met iOS 10.3 mogelijk worden gemaakt.

Spot met gemak die overbodige applicaties

In ieder geval is zeker dat iOS 10.3 je systeem een heel stuk schoner zal maken. Zo maakt de update het mogelijk om af te rekenen met hardnekkige problematiek bij bepaalde applicaties.

Misschien herken je het wel: een heleboel applicaties op je iOS-systeem die al lang zijn afgedankt. Van de ontwikkelaar hoor je niks als het om support gaat. Er verschijnen geen updates meer, bugs worden overal gespot en de ontwikkelaars zitten met hun voeten op tafel als het die app betreft. Als applicatie-gebruiker zit je hier niet op te wachten.

De iOS 10.3 update brengt hier handig verandering in. Zo wordt het per direct mogelijk om via je mobiel te zien welke applicaties wel of niet nieuwe ondersteuning krijgen. Wanneer een applicatie slecht of niet langer wordt ondersteund, kun je direct ingrijpen door de app van je systeem te verwijderen.

Door in te grijpen kun je ook de snelheid van je systeem verbeteren. Momenteel slokken applicaties die slecht worden ondersteund veel van je snelheid onnodig op.Overbodige applicaties kunnen worden gespot via Settings > General > About > Applications.