De beste Ben Affleck-films

Volgens Wikipedia is Ben Affleck (Benjamin Geza Affleck-Boldt) een acteur, regisseur, schrijver, producent en activist. Nu is Wikipedia daar soms wat overdreven in, maar in het geval van Affleck heeft de online encyclopedie helemaal gelijk. Die veelzijdigheid zie je ook terug in zijn filmkeuzes. Niet alleen wisselt hij kleinere titels af met Hollywood blockbusters, maar daarnaast zijn ook de genres waarin zijn films vallen uiteenlopend.

5. Shakespeare in Love

Shakespeare in Love bijvoorbeeld, een romantische comedy met hier en daar wat drama-momenten, waarin Affleck de rol van Ned Alleyn speelt. De film kreeg een Oscar voor Beste Film en volgt het verhaal van Shakespeare die Romeo & Julia aan het schrijven is en vervolgens helemaal verliefd wordt. Het is een groot festijn aan Shakespeare-referenties, van Macbeth tot aan Hamlet. Plus, de film heeft Judi Dench, dan weet je genoeg toch?

De film is een kostuumdrama, maar laat je daardoor niet wegjagen. Shakespear in Love heeft een Disney-achtige magie die je vastgrijpt en een paar uur niet loslaat. Nu is het in deze film wel vooral Gwyneth die de sterren van de hemel straalt, maar Affleck speelt absoluut een opvallend personage. Hij omschrijft Ned zelf als ‘de Tom Cruise van zijn tijd’. Prachtig hoe hij na een gesprekje met Shakespeare bromt: “He dies?”

Hoewel Affleck in deze film geen hoofdrol speelt, moet dit toch een mooie herinnering voor de ster zijn. Hij had namelijk een relatie met hoofdrolspeelster Gwyneth Paltrow. Later werd Jennifer Lopez nog een tijdje zijn vriendin (zie zijn billengewrijf in de clip van Jenny from the Block) en inmiddels is hij zielsgelukkig met Jennifer Garner en hun drie kids.