Destiny: heeft de shooter de hype waargemaakt?

Lars

Heeft Destiny de hype waargemaakt? Hoewel ik die vraag met een 'nee' moet beantwoorden, zet ik hier wel een joekel van een kanttekening bij. De hype was ten eerste zo immens groot, dat het lastig was om aan die torenhoge verwachtingen te voldoen. Toen bleek dat Destiny een stuk kleiner uitviel dan eerst gedacht, was mijn eerste reactie dan ook teleurstelling.

Na een week spelen had ik alle gebieden gezien, terwijl Bungie met uitspraken als "dit is onze grootste game ooit" toch andere verwachtingen had geschept. Een week later speel ik de game echter nog steeds dagelijks. Er is iets dat ongelofelijk verslavend is aan de game, wat waarschijnlijk met het levelen van je personage te maken heeft. Het behalen van het maximale level (20) is namelijk pas het begin.

Daarna ga je op zoek naar loot, die je helpt om verder te levelen. Samen met anderen doorloop je dezelfde Strike-missies keer op keer, maar door de hogere moeilijkheidsgraad is het iedere keer toch weer leuk om te doen. Bovendien heb je op de achtergrond verschillende challenges meelopen die je na afloop ook weer van een flinke lading XP voorzien, handig om die hoge-level wapens te upgraden. Destiny heeft dan ook de hype niet zozeer waargemaakt, omdat het de verkeerde verwachtingen schiep met trailers en nieuwsberichten.

Ik vermaak me namelijk prima met deze game, en de eerste Raid voor level 26 is meer dan genoeg reden om mijn level 22 Hunter nog vier levels te laten stijgen. Bungie is altijd al goed geweest in het onderhouden van haar games na de lancering (Halo 3), dus ik verwacht dan ook dat er nog heel wat tofs naar Destiny komt in de nabije toekomst.