5 belangrijke veranderingen in de FIFA geschiedenis

3D graphics (FIFA Soccer 96)

FIFA wordt steeds echter, maar het heeft er (net als alle oude games) ooit simpel, plat en pixelachtig uitgezien. De eerste twee delen waren zo plat als een dubbeltje en daarom is de verandering naar 3D beelden toch wel zo fijn. Doelnetten bewogen mee als er een bal in knalde en er kwam beweging in de gezichten.

De kracht van de SEGA Saturn, de eerste PlayStation en de PC maakte het mogelijk om een nieuwe techniek te gebruiken, Virtual Stadium. Omdat alleen de Saturn, PSX en de PC genoeg rekenkracht had, kon dit slechts op deze platformen worden gerealiseerd. Overige versies, op onder andere de Super Nintendo, bleven gewoon plat.

Graphics zijn altijd van belang bij FIFA, ookal draait het natuurlijk om het spel zelf. Door de stap naar 3D te maken kon FIFA gaan werken aan herkenbare spelers, realistische bewegingen en levensecht publiek. Deze veranderingen zie je nog steeds ieder jaar terug komen wanneer er een nieuwe game verschijnt. Het was dus niet vreemd dat EA de game bestempelde als ‘Next Generation Soccer’.