De 6 mooiste cel shaded games

Cel shading is een niet foto-realistische manier van renderen, die resulteert in een bepaalde art style waarin de figuren omringd zijn met zwarte lijnen. Het gaat dus niet zozeer om de grafische mogelijkheden erachter, maar om de stijl die ermee gecreëerd wordt. Een ander kenmerk van cel shading zijn de schaduwen: er wordt geen gebruik gemaakt van real-time belichting. Vaak is ook het kleurenpalet van een cel shaded game fel en licht, maar dit is niet altijd het geval. 

cel-shading

Cel shading zie je voornamelijk terug bij games die gebaseerd zijn op anime, zoals One Piece Unlimited World RED. Echter, cel shading is niet gelimiteerd aan anime-naar-game adaptaties, zoals je op deze lijst zult zien. 

6. The Wolf Among Us

The Wolf Among Us van Telltale Games is geadapteerd van een stripboek, en doet zijn roots eer aan door het gebruik van cel shading. Het duistere op fabels gebaseerde verhaal maakt gebruik van een donker kleurenpalet dat goed de aard van het verhaal reflecteert. De cel shading zorgt ervoor dat het lijkt of je in duistere Disney film bent beland, alleen dan wel  een film die alleen voor volwassenen is bedoeld.