Ubisoft is hier het grootste voorbeeld en lijkt hier al zijn pijlen op coöperatieve gameplay te richten. Dit zagen we onder andere in Far Cry 4 en Assassin's Creed: Unity. Het is in deze games mogelijk om samen met iemand anders de singleplayer te spelen, terwijl je beiden op je eigen bank zit en achter je eigen console.

Met al dat aanstormende co-op geweld is het handig om de krenten uit de pap te kennen. Wij hebben een lijst gemaakt met daarin de beste aankomende co-op games.

10. Borderlands: The Pre-Sequel

Na de eerste twee delen van Borderlands komt ook Borderlands: The Pre-Sequel er aan. De naam is wat vreemd, maar die dekt wel meteen de lading. De game speelt zich namelijk af tussen de gebeurtenissen van deel één en twee. Hier vecht je niet tegen Handsome Jack, maar voor hem. Hier is hij nog niet de kwadaardige mafketel die hij bijvoorbeeld in deel twee is.

Borderlands staat erom bekend dat de serie een groot fun-gehalte heeft waarbij mensen ook coöperatief moeten samenwerken om zo verder te komen. Het nieuwe deel speelt zich af op de maan waar de zwaartekracht minder is en ook hier kun je met maximaal vier man spelen in de singleplayer.

Offline co-op: Maximaal twee spelers (op PC geen offline co-op)
Online co-op: Maximaal 4 spelers 
Offline + Online co-op: Ja