Wekelijkse Xbox Live Update - Speciaal voor Disney-prinsesjes

Xbox Live Arcade lijkt onderhand een beetje op stoom te komen nu er in één week drie toffe titels zijn verschenen. We mogen lekker schieten als een Batman- of Joker-wannabee, lekker knokken in een B-film in en een nostalgisch gevecht tegen de wereld aangaan in het universum van de langstlopende cartoon-serie van dit moment, al dan niet ooit. En voor de prinsjes onder ons kunnen we daarnaast zelfs de magische wereld van Disney doorhuppelen in een nieuwe demo. Voor ieder wat wils, dus!

Arcade: Gotham City Imposters (1200 MP)
Gotham City Imposters kan omschreven worden als een Call of Duty-achtige first person shooter met een flinke twist; het speelt zich af binnen het Batman-universum. Helaas mogen we het gevecht niet met de vleermuisman zelf aangaan, en zullen we het moeten doen met bewonderaars van hem en zijn aartsvijand die het heft in eigen hand nemen. Verwacht veel rare, grappige en vreemde onderdelen, zoals grijphaken en rolschaatsen om je sneller voort te bewegen. Ben jij het type dat vooral veel lol wil hebben in een shooter, dan kan dit wel een perfect spel voor jou zijn.

Arcade: Shank 2 (800 MP)
Voor een tweede maal mag het personage Shank het gevecht aangaan in deze 2D-fighter. Met een zeven waren we over het originele Shank aardig te spreken en dit tweede deel probeert die lat nog eens te verhogen. Hopelijk houdt dat dus in dat we een heerlijke sidescroller voorgeschoteld krijgen waarin een sterk vechtsysteem en prachtige visuals centraal staan. Is de game in zijn opzet geslaagd? Koop het spel of download de trial en oordeel zelf!

Arcade: The Simpsons Arcade Game (800 MP)
De iets oudere gamer zal beamen dat er in het verleden een aantal slechte Simpsons-games is verschenen. Een sterke uitzondering op die regel is nog altijd The Simpsons Arcade Game. Het spel uit 1991 is nu eindelijk voor Xbox Live te downloaden en staat je toe om samen met vier vrienden door de acht levels te huppelen, allerlei vijanden uitschakelend. Is Shank 2 iets te nieuwerwets voor je? Ga dan voor deze heerlijke klassieker.

Demo: Disneyland Adventures
Zoals bijna traditie is geworden is er ook deze week weer een nieuwe demo voor Kinect te vinden. Ditmaal gaat het om Disneyland Adventures, waarin we het bekende park kunnen verkennen vanaf onze bank. Maar dan zonder de adrenaline van een razendsnelle achtbaan of schaamte van het knuffelen met een levensgrote Goofy. Vooral voor de luie en arme gamers onder ons. En de Disney-prinsesjes natuurlijk.