Een deel van Take Two
In 1998 richtten Sam Houser, Terry Donovan, Dan Houser, Jamie King and Gary Foreman samen het Rockstar Label op als subdivisie van uitgever Take Two. Ondank dat dit bedrijf dus een deel is van Take Two staat het als ontwikkelaar wel geheel op zichzelf. Het Rockstar Label heeft maar liefst tien verschillende districten over de hele wereld.

Het meest bekende product van Rockstar is toch wel de Grand Theft Auto reeks. Ondanks dat dit bedrijf pas elf jaar bestaat zijn er 33 games uitgebracht voor zowel consoles, handhelds en de PC, en het heeft dan ook al een hoop bereikt. De eerste game, Grand Theft Auto, was nog ontwikkeld als een vast deel van Take Two in 1997, maar alle daarop volgende spellen werden onder het Rockstar Label uitgebracht.

Grand Theft Auto
Er zijn op dit moment al elf spellen in de GTA-reeks uitgebracht en het twaalfde deel komt ergens volgend jaar voor de Nintendo DS. In eerdere delen van GTA kon je het spel alleen van bovenaf bekeken spelen en was het de bedoeling dat je verschillende opdrachten voor mensen volbracht om geld te krijgen en verder te kunnen groeien in criminaliteit. In GTA III werd hier echter verandering in gebracht en werd besloten om over te stappen op een third person look.

GTA is zeer belangrijk in de gamegeschiedenis geweest, omdat het spel de eerste game was waar je vrij rond kon bewegen in een spelwereld en het verhaal altijd deels zelf kon bewandelen zoals jij dat wilde. Ook de toepassingen van de AI en vooral de verbeteringen daarvan door de meerdere delen heen waren zeer belangrijk voor de vele games die daarop volgden.

Ook nog vele andere
Ondanks dat Rockstar dus bekend is van de GTA-reeks zijn er nog 22 andere spellen die ze hebben uitgebracht. Doordat Rockstar zich nooit aan een console of handheld heeft gebonden, hebben ze vele gamers voor zich weten te boeien. Games als Midnight Club en Manhunt spreken een hoop gamers aan, en zijn dan ook meer dan een miljoen keer verkocht.

Ondanks dat deze ontwikkelaar een zeer korte geschiedenis heeft en er nog weinig over valt te vertellen, hebben de games van Rockstar een zeer duidelijke stempel op de gamegeschiedenis weten te drukken en zijn ze nog lang niet klaar. Vooral de zo geliefde GTA - franchise is nog lang niet klaar en er wordt nu al door miljoenen gamers met smart uitgekeken naar GTA V en ook wij verwachten nog een hoop van deze ontwikkelaar.