Foto: People Can Fly

Hoewel door de afwezigheid van enkele grote namen de mening ongetwijfeld verdeeld zijn over of je dit nu een succesvolle E3 kan noemen of niet, konden de uitgevers die er wel waren samen indrukwekkende dingen laten zien en het publiek bovendien verrassen met nieuwe, vette games. Microsoft had misschien wel hèt moment van de E3 dit jaar met een trailer van Cyberpunk 2077, inclusief releasedatum en zelfs een plotseling gastoptreden van John Wick-ster Keanu Reeves. Het was niet de enige singleplayer game die hoge ogen gooide, maar tijdens de Amerikaanse gamebeurs was het over het algemeen een ander segment waar de meest aandacht naar uitging: E3 2019 multiplayer games.

10. Outriders

Om het rijtje E3 2019 multiplayer games af te trappen beginnen we met een game uit de stal van uitgever Square Enix. Op ongeveer driekwart van de presentatie kwam er een trailer van een nieuwe IP genaamd Outriders. Van People Can Fly, of zoals de trailer aangaf “van de makers van Gears of War: Judgment en Bulletstorm”. Wat was er te zien: zware muziek, een onheilspellend sfeertje, veel vuur, rode tinten, vuurwapens en monsters.

Wat het allemaal precies betekent is nog niet bekend, behalve dat het in de zomer van 2020 gaat uitkomen op PS4, Xbox One en PC. Een blik op de officiële website geeft aan dat het gaat om een drop-in-drop-out co-op shooter voor een tot drie spelers dat zich afspeelt in een donker en wanhopig scifi-universum. En laat het maar aan deze studio over om daar iets mee te doen. Dit past precies in hun straatje, dus wij zijn benieuwd naar deze E3 2019 multiplayer game!