Achtergrond

Laten we eerst even beginnen met een klein beetje achtergrond. De game Judgment komt dus bij dezelfde makers vandaan als Yakuza en dat is een van de belangrijke details, aangezien Yakuza bekend staat vanwege gekte en een goed verhaal. Naast het feit dat de game van dezelfde makers komt, is het genre ook hetzelfde.

Beide games vallen binnen de genres avontuur en actie. Voor het eerst sinds 2006 krijgt een spel van Ryu Ga Gotoku Engelse stemmen. Toch krijgen spelers ook de kans om de stemmen naar Japans in te stellen en de ondertiteling in het Engels te zetten.

In de gamefranchise Yakuza volg je Kazuma Kiryu die lid is van de Japanse bende Dojima. Het eerste deel van de gameserie behandelt het verhaal van Kiryu die tien jaar in de gevangenis heeft gezeten. Hier heeft hij vastgezeten voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Hij wordt vrijgelaten en krijgt een nieuwe, lastige situatie voor zijn voeten geworpen. Dit gehele avontuur speelt zich af in een recreatie van Kabukicho, Tokio.

Judgment speelt zich dan ook af in hetzelfde universum als Yakuza. Verder heeft de game ook een aantal dingen als de combat en de stijl die gelijk is aan Yakuza. Bij Judge zit er in de verhaallijn eigenlijk geen gelijkenis met Yakuza. Misschien alleen dat alles het tegenovergestelde is van wat je verwacht. In Yakuza is de slechterik eigenlijk geen slecht persoon en in Judgment is de goedzak eigenlijk helemaal niet zo'n engeltje.