SuperAkuma (echte naam Vincent Homan) is een van de deelnemers van de Tekken World Tour Finals. Hij heeft uiteindelijk niet gewonnen, maar heeft wel geweldig gepresteerd. Zoals je al aan zijn game naam kan zien, is hij voornamelijk bekend met het personage Akuma. Hij vertelde dat Tekken de enige game is die hij constant speelt. Hij houdt van vechtgames, maar is vaak casual als het over andere games gaat. Wel speelt hij zo hier en daar een RPG, zoals Final Fantasy.

Momenteel speelt hij alleen maar met Akuma, maar dat was niet altijd zo. "Vroeger was ik een Lee-speler, maar ik vind hem niet zo tof in Tekken 7. In seizoen één was hij gewoon heel slecht." Inmiddels het personage Lee een sterk en effectief personage geworden, maar de manier waarop Bandai Namco hem goed heeft gemaakt, valt niet helemaal bij SuperAkuma in de smaak. Daarom houdt hij het voor nu bij Akuma.

Groot publiek bij de Tekken World Tour Finals

"Het voelde geweldig om in de arena te zijn. Ik ben eraan gewend geraakt dat grote groepen mensen mij zien. Het voelt vooral goed om mijn vrienden en de menigte bij me te hebben," vertelt hij met een grote glimlach, terwijl hij om zich heen kijkt. Ondanks dat de arena in het Amsterdam Theater de grootste arena voor hem tot nu toe was, is hij het wel gewend dat grote groepen mensen naar hem kijken. Vorig jaar deed werd SuperAkuma tweede op het Master Event. Daarnaast heeft hij meegedaan aan de Master League in Parijs.

“Tekken heeft zoveel voor me gedaan. Ik ben altijd al een gamer geweest, het zit in mijn bloed.”

SuperAkuma begon met Tekken 3, een game die hij erg goed vond en een speciaal plekje in zijn hart heeft. Toch is Tekken 7 zijn favoriete game, omdat het spannender is. Tekken 3 is wat langzaam en lomp. "Ik ben dol op Tekken Tag 2 en daarom begon ik ook met competitief spelen. Volgend jaar zou een groot jaar voor Tekken kunnen zijn, aangezien de finales tot nu toe een groot success zijn geweest. Ik hoop dat mensen meer zullen investeren in Esports."

Wereldkampioen Rangchu

Rangchu (echte naam Jeong Rangchu Hyeon-ho) werd nummer één en versloeg de beste spelers van de wereld met het personage Panda. Een intensief gevecht met topspeler Qudans liet uiteindelijk de ware krachten van Rangchu zien. Ondanks dat Panda een moeilijk personage schijnt te zijn om mee te spelen, lukte het hem om de wereldtitel te pakken.

Toen hij naar de middelbare school ging wilde hij niet studeren. Hij bezocht een hoop verschillende arcades en begon zo met het spelen van Tekken. Uiteindelijk heeft hij zo zijn favoriete personage gevonden. "Ik doe meestal geen side steps, maar Kuma en Panda hebben dit niet nodig, dus daarom heb ik voor Panda gekozen." Naast Tekken houdt Rangchu van PUBG en League of Legends. Maar in Tekken maakt hij het meest naam. "Mijn beste herinnering aan Tekken is natuurlijk vandaag," zegt hij lachend.

"Ik kan gewoon niet geloven dat ik gewonnen heb."

De Tekken World Tour Finals werden gespeeld in Amsterdam. De meeste fans hadden verwacht dat topspeler Knee zou winnen. Tot verbazing van veel fans heeft niet hij, maar Rangchu de wereldkampioenschap titel tot zich weten te nemen. De Tekken World Tour Finals waren dit jaar een groot succes, mede mogelijk gemaakt door alle fans van Tekken. Je leest hier meer over de eerste dag en de tweede dag van het evenement.