Wacky World of Sports Review

  SEGA komt met een knotsgekke sport game voor de hele familie op de Wii. Deze game wijkt af van alle andere sport spelletjes vanwege de rare onrealistische sporten die er in de game te vinden zijn.

  De vraag is natuurlijk of dit concept goed uitgewerkt is en zorgt voor een originele, maar bovenal leuke sportgame op de Wii.

  Verschillende onderdelen
  In Wacky World of Sports krijg je te maken met normale sporten die in een gek jasje zijn gestoken. Zo kan je als speler in je eentje of met tot vier andere spelers deelnemen aan tien dolgekke sporten zoals Tonijnsmijten, Meubelracen, Extreem Strijken, Kaartboksen, Grasmaairacen, Kaasrollen, Modderglijden, IJsgolf, Boomhakken en het uit Friesland komende Fierljeppen.

  Deze knotsgekke sport game voor de Wii hanteert een systeem dat in veel games te vinden is. Als speler kan je kiezen uit vier karakters die in een tekenfilm stijl zijn geanimeerd. Met één van deze karakters begin je aan de sport evenementen en neem je het op tegen de andere drie karakters waaruit eerder gekozen kon worden. Naarmate je vordert unlock je verschillende gebieden waar je dan ook weer kan participeren in de verschillende maffe evenmenten.

  Wacky World of Sports Screenshot 123711 Wacky World of Sports Screenshot 123705 Wacky World of Sports Screenshot 123696

  Showmaster
  De game wordt gepresenteerd door een showmaster die ook opduikt tijdens het spelen van de maffe sporten. De man komt erg veel tevoorschijn en hoor je hem heel vaak wat zeggen. Het is altijd leuk als er een persoon in een game zit die het een en ander presenteert, maar dan moet het wel op een manier zijn gedaan dat het niet gaat irriteren. Helaas is dat in Wacky World of Sports niet het geval, want deze presentator werkt zodanig op je zenuwen dat je hem het liefst even de nek omdraait. Dit is helaas het geval omdat zijn stem erg vervelend is en bovendien hoor je de man overal en altijd zodra je op de A-knop van de Wiimote drukt. Hij zegt dan in een overdreven manier het woordje "Yeah!", keer op keer...

  Ok, dus de presentator is een grote irritatie factor, maar het gaat uiteindelijk wel om hoe de game speelt en of het een leuke game betreft. Helaas moeten we concluderen dat er van alles mis is met deze game.

  Weinig fun
  Wanneer je bijvoorbeeld met jouw karakter gaat fierljeppen en je rent op de stok af om een sprong over het water te wagen, merk je dat de sprint van je karakter zeer stroef aanvoelt en niet zorgt voor een gevoel van voldoening. Hetzelfde geldt voor de gameplay, want het is gewoon simpelweg niet leuk om te spelen. Ook beweegt het beeld erg schokkerig en is de framerate van de game om te janken.

  Dat de besturing niet altijd goed werkt in deze game is onder andere te merken bij het onderdeel grasmaairacen. Je speelt vanaf de bovenkant, zeg maar oude GTA-perspectief, en het werkt werkelijk voor geen meter. De richting waarin je stuurt, wordt niet begrepen en daarom valt je mond ook van verbazing open als je ineens een rondje rijdt of gras maait in de rechterbovenhoek van het scherm, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is omdat je simpelweg die kant niet opstuurt met de Wiimote.

  Wacky World of Sports Screenshot 123694 Wacky World of Sports Screenshot 123693 Wacky World of Sports Screenshot 123689

  Natuurlijk zijn er onderdelen waarbij de besturing wel naar behoren werkt, zoals bij het meubelracen. In dit onderdeel houd je de Wiimote horizontaal vast en gebruik je deze als een stuur, zoals bij Mario Kart. Het werkt allemaal prima, maar het racet gewoon niet lekker, omdat er totaal geen snelheidsgevoel in zit. De fun factor wordt hierdoor flink naar beneden gehaald tijdens het spelen en dat is gelijk ook het grootste probleem van deze game.

  Veels te veel slechte punten
  Voor een Wii game zijn de omgevingen waarin je speelt niet saai en ook zeer gevariëerd. Ook zijn de kleuren erg scherp, waardoor de game er als een soort tekenfilm uitziet. Het grote nadeel is dat dat dit niets compenseert met de slechte punten van dit spel. Het had allemaal veel beter gekund. Het concept best kan werken, maar dan moet het wel goed worden aangepakt.

  Dit spel had namelijk veel beter kunnen zijn als alles natuurlijker aanvoelde en de voice overs niet zo superslecht waren gedaan. Ook mist het juiste snelheidsgevoel en beweegd alles erg schokkerig en dat is gelijk het grootste probleem van Wacky World of Sports.

  {mig:LmSZvt3XVTFN}

  Conclusie
  De vele problemen die deze game kent zorgen ervoor dat Wacky World of Sports lang niet zo leuk is om te spelen, dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn veel leukere sport games op de Wii te vinden, dus negeer deze. Het maakt niet uit hoe knotsgek deze sporten zijn, want soms slaat het thema namelijk helemaal nergens op. De rare draai die ze aan de sporten geven komen fantasieloos over en voegen geen enkele waarde toe aan het spel.

  3

  De plus- en minpunten

  Wacky World of Sports

  Verkijgbaar vanaf 18 september 2009

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.