Turtle Beach Ear Force XO Seven Review - Te duur voor wat je krijgt

  Turtle Beach komt met nieuwe headsets voor de current-gen consoles. Gamen zonder goede audio is als een Oreo-koekje zonder melk, dus tijd om deze gloednieuwe sets eens aan de kaak te voelen. Dit keer is het de beurt aan het Xbox One-model uit de middenklasse. Lees er alles over in deze Turtle Beach Ear Force XO Seven review.

  De papieren sleeve wordt van de grote doos afgeschoven en een witte kartonnen onderdoos komt tevoorschijn. Een magneetje zorgt ervoor dat de doos niet uit zichzelf openspringt. De Turtle Beach Ear Force XO Seven en een koppelblokje voor de Xbox One dienen zich aan. Het plastic onderleggertje wordt verwijderd en hier blijken de boekjes zich te bevinden, samen met een doosje vol touw-achtige kabels. Tot zover niets op aan te merken.

  Turtle Beach Ear Force XO Seven Review

  Turtle Beach Ear Force XO Seven - Hoe voelt de headset aan?

  De headset is een combinatie van glanzend en mat plastic, voorzien van de bekende donkergroene Xbox-kleuren. Het oogt allemaal niet extreem duurzaam en kwalitatief hoogwaardig, maar een eerste indruk hoeft niet altijd waarheid te blijken.

  De zijkanten van de XO Seven zijn vervangbaar, dus mocht je er een faceplate naar je persoonlijke smaak op willen knallen is dit gewoon mogelijk. De loskoppelbare microfoon is met een simpele klik te bevestigen aan de headset.

  De Turtle Beach headset wordt geleverd met een koppelblokje voor je Xbox One-controller. Je plugt dit speciale dekje met een harde klik vast en vervolgens kun je de headset er met de bijgeleverde kabel op aansluiten. Dit gaat vrij gemakkelijk en zonder complicaties. Op dit kleine stukje plastic kun je ook het volume van de chat en het in-game geluid regelen.

  Turtle Beach Ear Force XO Seven Review

  Turtle Beach Ear Force XO Seven - Hoe klinkt het geluid?

  De XO Seven levert stereogeluid. De controller van de Xbox One laat het namelijk niet toe om een 5.1-signaal de headset in te sturen. Beetje kinderachtig en out-dated? Inderdaad, maar helaas de beslissing van onze goede oude vrienden van Microsoft.

  De geluidskwaliteit is prima in orde en vervormt niet op hogere volumeniveaus. De kwaliteit van de microfoon is ook dik in orde, dus je hoeft je geen zorgen dat je boodschap niet goed overkomt bij de ontvanger(s).

  Turtle Beach Ear Force XO Seven Review

  Turtle Beach Ear Force XO Seven - Comfortabel of niet?

  De headset is volledig draadloos via de Xbox One-controller te verbinden met de Xbox One. Dit betekent dat je geen lange kabels door je woonkamer hoeft te slepen en je headset op kunt houden als je naar de WC gaat. Toch blijf je altijd vastzitten aan een kleine kabel tussen de controller en je headset. Op de PS4 is dit niet het geval, want deze wordt draadloos verbonden met de console zelf. Deze optie hadden we liever ook terug gezien op dit Xbox One-model.

  In tegenstelling tot het PS4-model zit de XO Seven heerlijk op je hoofd en kun je hem uren lang op houden bij het gamen. De headset sluit prima af, dus je ouders hoeven niet mee te genieten als jij weer eens iemand opblaast in GTA. De headset is volledig naar smaak in te stellen en je zit niet vast aan één vooraf ingestelde stand.

  Turtle Beach Ear Force XO Seven Review

  Turtle Beach Ear Force XO Seven - Te duur voor wat je krijgt

  De actuele adviesprijs van de XO Seven bedraagt 155 euro en dat is toch wel een tikkeltje - lees: flink - aan de dure kant voor hetgeen je krijgt. Er zijn headsets op de markt met een betere geluidskwaliteit tegen een veel lager prijskaartje, waarbij de kwaliteit vele malen luxer uit de verf komt dan hier het geval is.

  Je zit nog steeds vast aan een kabel tussen de headset en je controller, het geluid is slechts stereo en het geheel kan niet aangesloten worden op de s/pdif-aansluiting van de console zelf. Desalnietemin is de Turtle Beach Ear Force XO Seven een prima headset, maar er zijn op dit moment betere headsets voor minder geld op de markt te krijgen.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Goede geluidskwaliteit zonder vervorming
  • Hoge en lage tonen goed hoorbaar
  • De headset voelt erg plastic aan
  • Slechte prijs/kwaliteitverhouding
  • Stereo. Geen 5.1-geluidskwaliteit.
  • Aansluiten op controller i.p.v. console

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.