Tales from the Borderlands Episode 2 Review - Atlas Mugged

  De wereld van Pandora is nog steeds een maffe plaats tjokvol met bizarre personages en natuurlijk veel loot. En juist op die planeet ben jij op zoek naar een Vault met een waardevolle inhoud. Verder is er één centrale vraag in Atlas Mugged: wie moet je vertrouwen? Dat lees je in de Tales from the Borderlands Episode 2 Review.

  Aflevering één liet ons al kennismaken met de twee hoofdpersonages – Rhys, een Hyperion-medewerker die dolgraag een promotie wil binnenin het bedrijf en hulp krijgt van zijn collega Vaughn – en Fiona, een con-artiest die overal een slaatje uit probeert te slaan samen met haar zusje Sasha, en aflevering twee gaat vrolijk verder waar het eerste deel ophield. Zo kom je meer weten over het mystieke Gortys Project en zal je wat oude bekenden zien.

  Ieder verhaal heeft twee kanten

  Net zoals in Zer0 Sum, de eerste aflevering, speel je met Rhys en Fiona. Het interessante aan het spelen met twee personages is dat je zo achter beide kanten van het verhaal komt. Want het is misschien allemaal wel heel heldhaftig wat Rhys meemaakt, maar is het allemaal wel zo gegaan? Wat iemand ziet, vertelt namelijk niet hoe het is gegaan, maar hoe iemand het zich herinner. En Fiona’s kant van het verhaal kan de gebeurtenissen soms een beetje relativeren.

  En dat relativeren is zwaar nodig, want Atlas Mugged staat in het teken van één boodschap: wie is er te vertrouwen en vooral waarom moet je iemand vertrouwen? En dat is soms lastig, want je zal soms keuzes moeten maken terwijl je niet genoeg informatie over iemand of iets beschikt. En juist die keuzes zijn essentieel in de latere afleveringen.

  Tales from the Borderlands Episode 2 Review

  Spektakel

  Hoewel het hoofdstuk maar 1,5 uur duurt, zit het wel bomvol met allerlei spektakel. Van de bombastische openingsscène met veel groots geweld, tot aan de cliffhanger. Tales from the Borderlands neemt je mee op een tour langs meerdere locaties en het mooie is dat je geen flauw idee hebt wat er daarna gaat gebeuren.

  Natuurlijk komt dat ook de verschillende personages en het knotsgekke verhaal dat zich voor je ogen openbaart. Waar het allemaal begon als een simpele opdracht om een Vault Key te kopen – of verkopen, in de ogen van Fiona -, daar gaat het nu om Gortys Project en wat het liefdeskind van wapenontwikkelaar Atlas nu eigenlijk precies is.

  Tales from the Borderlands Episode 2 Review

  Lachen, gieren en brullen

  Natuurlijk is de humor uit het Borderlands-universum aanwezig en ja, die grappen zijn soms tenenkrommend slecht dat ze weer grappig zijn. Zo is er een stukje met Vaughn en het aspect dat hij op een gegeven moment zijn T-shirt uitdoet. In principe gaat het om niks; het voegt niks toe aan het verhaal en vertelt ook niks meer over Vaughns karakter. Maar er worden constant grappen over gemaakt en sommige zijn net zo droog als de woestijn waar jij je in waant.

  Juist op die momenten zie je in dat Telltale de formule van Borderlands begrijpt en perfect uitvoert. Want Tales from the Borderlands durft het om zulke ‘slechte’ grappen te maken en gelukkig komen de meeste van die grollen allemaal aan.

  Tales from the Borderlands Episode 2 Review

  Veel spullen

  Eén van de aspecten die nog niet erg goed werkt aan Tales from the Borderlands, is je inventory en het geldsysteem. Gaandeweg door Atlas Mugged zal je veel spullen oprapen, waarvan de directe waarde niet zichtbaar is. Granaten, schilden, maskers en wat nog meer niet; je zal veel troep in je inventory hebben. Misschien dat je dit ‘moois’ allemaal later kunt gebruiken, maar we zitten al op de helft van het seizoen en het is nog niet helemaal duidelijk.

  Hetzelfde principe voor het geldsysteem met Fiona. Soms moet je een keuze maken of je geld steelt van iemand of het laat liggen en andere keren kun je datzelfde geld gebruiken om een upgrade te kopen voor je wagen. Het inzetten van veel geld zal niet zo snel erg lastig zijn, want het verhaal verloopt in principe op dezelfde manier als je geen geld had uitgegeven aan die blitse vierwieler.

  Tales from the Borderlands Episode 2 Review

  Tales from the Borderlands Episode 2 Review - Atlas Mugged – Snelle en goede aflevering

  Ondanks die oneffenheden is Atlas Mugged een goede aflevering. Het interessante verhaal over het Gortys Project smaakt zeker naar meer, evenals de verwelkoming van twee oudgedienden uit het Borderlandswereldje. Rhys en Fiona blijven bovendien twee overtuigende personages en samen met hen word je meegenomen op een achtbaanrit door Pandora. Atlas Mugged speelt heerlijk!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Fantastisch verhaal
  • Borderlands-humor is weer volop aanwezig
  • Twee oudgedienden uit Borderlandsuniversum!
  • Geldsysteem heeft weinig meerwaarde

  Tales From The Borderlands Episode 2 Atlas Mugged

  Verkijgbaar vanaf 18 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.