Tales from the Borderlands Episode 4 Review - Escape Plan Bravo

  De zoektocht naar de lootvolle Vault nadert zijn einde en Telltale levert met de vierde aflevering uit Tales from The Borderlands zijn beste Borderlands-gerelateerde werk af. Actie, emotie en vooral momenten dat je aan het schaterlachen bent. Meer weten? Lees snel verder in onze Tales from the Borderlands Episode 4 review.

  Net zoals in de eerdere afleveringen krijg je de controle over oud Hyperion-medewerker Rhys en con-artiest Fiona. Samen met Rhys’ collega Vaughn en Fiona’s zusje Sasha worden ze nu gedwongen om op zoek te gaan naar het laatste gedeelte van het inmiddels al minder mysterieuze Gortys-project.

  Tales from the Borderlands Episode 4 Review

  Vault of the Traveler

  De meedogenloze crimineel Vallory blijkt dus achter alles te ziten; de deal uit aflevering één waarmee het allemaal begon en de daaropvolgende zoektocht naar het robotje Gortys. Nu geeft ze ons de 'optie' om voor haar te werken. In Escape Plan Bravo wordt er namelijk iets meer duidelijk waar het schattige robotje Gortys nu voor is. De zogenaamde Vault of the Traveler.

  Deze kluis zit waarschijnlijk vol met loot, maar de precieze inhoud is nog niet bekend. Wat het ook best wel lastig maakt, is het feit dat de Vault slechts enkele minuten op een bepaalde plaats blijft. Daarna ‘zoeft’ hij naar een andere plaats in het universum. En je raadt het al: Gortys is de enige die de kluis op een plek kan vasthouden.

  Tales from the Borderlands Episode 4 Review

  Ocean’s Borderlands

  Het probleem is echter dat Gortys nog niet compleet is. Er moet nog één complement worden opgehaald, dat op hoofdattractie Helios ligt. Hier begon ons avontuur al en nu gaan we terug. En de manier waarop je teruggaat is simpelweg briljant.

  In een korte reeks aan tussenstukjes, die je daarna godzijdank zelf mag spelen, vorm je namelijk een gedetailleerde heist. Denk dus aan Ocean’s Eleven, maar dan op de Tales from the Borderlands manier. Rhys gaat op zoek naar een gezicht en dat klinkt makkelijker dan het is, terwijl Fiona onze ‘Catch-A-Ride’ vriend Scooter moet overtuigen om een raket te bouwen voor de crew. Want ja, we moeten nog wel op Helios komen.

  Tales from the Borderlands Episode 4 Review

  Emotioneel aspect

  Alleen jammer dat je daarvoor enkele ‘emotionele’ keuzes moet maken volgens Telltale. Er zit wel één keuze in die emotioneel is, en bijzonder zwaar zal vallen voor de echte Borderlands-fans, maar de andere gesprekken die een bewogen lading moeten hebben, vallen erg tegen. Telltale probeert bepaalde personages een emotionele achtergrond te geven.

  Het probleem daarbij is echter dat die personages enorm veel op de achtergrond zijn. En omdat het kleine karakters zijn, die voor de rest niet erg veel toevoegen aan het enerverende verhaal van Escape Plan Bravo en de rest van de serie, zal je er snel met een scheef oog naar kijken. Zulke aspecten hadden niet gehoeven.

  Tales from the Borderlands Episode 4 Review

  Typische humor

  Iets waar wij dan gelukkig geen genoeg van kunnen krijgen is die typische Borderlands humor. Zo is er in het begin al een geweldig moment waarop Rhys denkt dat zigzaggend rennen beter werkt, want zo kun je toch niet geraakt worden door kogels? De blik van diens ontvoerder, waar we nog steeds bijster weinig over weten, en Fiona spreekt boekdelen.

  Ook is er werkelijk waar een briljante ‘shootout’ met Rhys, die een groep accounts te lijf gaat. Wij willen hier niet te veel over verklappen, maar de manier hoe Telltale dit heeft benadert is niets minder dan geniaal. Het zal één van die weinige QTE’s zijn die je vaker wilt doen. Veel vaker.

  Tales from the Borderlands Episode 4 Review

  Ruimtereis met plottwists

  De drang om Tales from the Borderlands vaker te spelen komt ook zeker door de magnifieke omgevingen. Afleveringen één en twee stelden ons nogal teleur met een gortdroge woestijn en talloze grijze fabrieken, maar Catch A Ride, de enelaatste episode, stemde ons al wat vrolijker en Escape Plan Bravo zet die lijn voort. De ruimtereis die je namelijk maakt naar Helios zit vol met uitkijkplekjes en genoeg momenten om even te kijken naar die machtige planeet die onder je ligt.

  Naast die bezienswaardigheden is het verfrissend dat Telltale ons na drie afleveringen nog steeds kan verrassen. Natuurlijk, de laatste minuten van de episode zal je wel een gevoel hebben dat dit slecht gaat aflopen, maar echt verrast werden we niet meer. Juist daarom is het zo verdomd lekker dat de ontwikkelaar er nog een à twee plottwists ingooit en misschien zelfs nog een mysterie. Lekker hoor, net zo voor het einde.

  Tales from the Borderlands Episode 4 Review

  Tales from the Borderlands Episode 4 Review – Escape Plan Bravo – Pizza party!

  Het naderende einde zorgt ervoor dat alle touwtjes aan elkaar moeten worden geknoopt en juist daarom doet Telltale dat niet. Meerdere plottwists, één fantastische en hilarische shootout met Rhys en de jacht op een psycho. Telltale levert een fraai stukje af en Escape Plan Bravo kan zich toevoegen aan het illustere rijtje van ijzersterk materiaal en de beste van de serie. Nu gaan wij een pizza party vieren met die psycho's!

  9

  De plus- en minpunten

  • ‘Shootout’ met Rhys
  • Borderlands-humor blijft fantastisch
  • Enkele plottwists
  • Emotioneel aspect werkt niet zo goed

  Tales from the Borderlands Episode 4 Escape Plan Bravo

  Verkijgbaar vanaf 18 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.