Scram Kitty and his Buddy on Rails Review

  Eens in de zoveel tijd komt er een leuke indie-titel naar de Nintendo eShop met een heerlijke retro-vibe. Scram Kitty and his Buddy on Rails is precies zo'n titel vol hersenloos vermaak en doorzettingsvermogen. Heb jij het in je om ratten omver te knallen en katten te bevrijden?

  Help! Vijandige ruimte-ratten hebben een ruimtestation overgenomen en jij moet de katten zien te redden. Je klimt in je karretje dat vast zit aan een rails en de old-skool retrofun kan beginnen. Veel opties heb je niet.

  Zweven door de lucht

  Je kunt langs beide kanten van de rails gliden, schieten in de richting waar je op dat moment naar kijkt en een sprongetje aan een touwtje maken. Hierbij kun je gebruik maken van de zwaartekracht van de glanzende stukjes rails om je heen. Klik! Je zweeft door de lucht en voor je het weet zit je vast aan een ander stuk rails als voor de sprong.

  Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook nog kort in een vuurbal veranderen om lekker ver te springen. Ander leuk detail: vijanden verbranden als je ze aanraakt en krijgen een enkele voetreis naar de barbeque aangeboden. Gratis en voor niets.

  Makkelijk te leren, moeilijk de beste te worden

  Het besturingssysteem is ontzettend soepel, maar ontiegelijk moeilijk om tot in de puntjes van je vingers te beheersen. Na een aantal uur weet je daarentegen niet beter, het afschieten van hordes vijanden voelt dan als je tweede natuur. Het einde van een level bereiken is vaak niet het probleem. Een lief katje wacht je op en voor je het weet ben je door naar de volgende gesmeerde ijzeren glijbaan.

  De uitdaging zit hem erin dat je drie katjes onderweg moet oppikken, zonder daarbij dood te gaan. De krengen zitten overal en nergens verstopt en het is vrij frustrerend te noemen dat je iedere keer door je grootmoeder wordt geschoten als je probeert het beestje in veiligheid te brengen.

  De reddingsoperaties van het Wereld Natuur Fonds zijn er niks bij. Het geeft wel een enorme voldoending als je alle katjes weet te redden. Het draait om de skills die je vanzelf ontwikkelt als je langere tijd met het spel bezig bent. Echt een aanrader voor de hardcore retro-liefhebbers onder ons.

  Scram Kitty and his Buddy on Rails: Niet voor de poes!

  Het moge duidelijk zijn. Ben jij gek op ouderwetse platformactie om je ware kunsten te tonen? Ben je niet vies van hard werken om het boeltje aan kant te krijgen? In dat geval is Scram Kitty and his Buddy on Rails jouw favoriete maatje.

  Vergeet die ouderwetse muizenval en schiet de irritante beesten gewoon vanuit je rail-glider aan gort. Stort niet in de afgrond en zorg ervoor dat je niet je Wii U Gamepad tegen het hoofd van je dementerende oma aan gooit in je enthousiasme. Dit is echt zo'n titel om af en toe tussendoor eens op te pakken. Ahw, nog eeeen keertje dan!

  De frustratie maakt plaats voor blijdschap als je alle levels volledig met alle toeters en bellen hebt uitgespeeld. Als het je niet lukt, kun je zelfs tips krijgen van Scram Kitty zelf op de TV, terwijl je het spel aan het spelen bent op de Wii U Gamepad.

  Uitdagend spelletje

  Mocht je eens zin hebben in een wat kleinere titel vol chaotiosch vermaak zit je met Scram Kitty and his Buddy on Rails goed. Het is geen Super Mario, het is geen Call of Duty. Wat is het wel? Een superleuk spelletje voor een klein prijsje (9,99 euro) met zeer veel uitdagende level en een mooi grafisch stijltje, waar je uren om kunt vloeken om er vervolgens over op te scheppen.

  8

  De plus- en minpunten

  • Glijden over een rails is een cool concept
  • Veel verschillende levels
  • Lekker uitdagend
  • De Time Trial-mode
  • De ouderwetse platform-vibe
  • Lastig om de besturing volledig te beheersen
  • Op sommige momenten is het spel erg chaotisch
  • Geen tutorial aanwezig

  Scram Kitty and his Buddy on Rails

  Verkijgbaar vanaf 15 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.