Pinball FX2: Marvel Pinball Review

  Pinball FX2 is een gratis game, verkrijgbaar op Microsoft's Xbox Live Arcade. Door middel van DLC brengt ontwikkelaar Zen Studios geld in het laatje en voegt het extra pinball tafels toe aan de game.

  Recent werden er door middel van een 'Marvel Pinball DLC' pakket vier volledig nieuwe tafels toegevoegd aan Pinball FX2. Omdat de game op Xbox Live Arcade wordt uitgegeven door Microsoft, verschijnt deze DLC op het PlayStation Network als aparte game onder de naam 'Marvel Pinball'. De vier volledig nieuwe tafels zijn, je raadt het nooit, volledig in de stijl van vier verschillende karakters uit het Marvel universum.

  Fan van Iron Man, Wolverine, Spider-Man of Blade? Altijd al graag Pinball gespeeld? Dan is deze 800 Microsoft punten kostende DLC misschien wel iets voor jou. Ondanks dat 800 Microsoft punten een hoge prijs is voor vier pinball tafels in de stijl van verschillende Marvel karakters, krijg je er veel voor terug. Mits je graag Pinball speelt. Binnen de kortste tijd zit je dan als junk achter je tv-scherm.

  screenshot

  Blade
  Wie kent Blade nog? De brutale superheld die in 1998 zijn eerste film kreeg met Wesley Snipes in de hoofdrol keert terug voor een verschijning in de 'Marvel Pinball DLC'. Van alle vier de personages die in deze DLC zitten, is Blade toch echt wel het vreemde eendje in de bijt. Op Blade's pinball tafel gebeuren echter ook de meest unieke dingen van de gehele uitbreiding.

  Mits je de bal op de juiste plaatsten weet te brengen, wordt het op Blade's tafel donker. Heel erg donker. Zo donker dat er vampiers op je afkomen. Ondanks dat dit de eerste keer heel erg verrassend, uniek en beangstigend is, wordt het later erg irritant omdat er zo goed als niets zichtbaar is. Leuk geprobeerd van Zen Studios, en deels ook geslaagd, maar probeer het de volgende keer overzichtelijk te houden.

  screenshot

  Iron Man
  In tegenstelling tot Blade is Iron Man de laatste jaren immens populair. Na twee prima films laat een derde deel niet meer zo lang op zich wachten, en de moderne ridder in het rode pantser zal ook zijn opwachting maken in The Avengers. Maar hoe doet Iron Man het in deze pinball game? Wel, niet zo goed eigenlijk. De tafel van Iron Man is beter dan die van Blade, maar nog steeds erg ongeïnspireerd.

  Iron man moet het namelijk opnemen tegen zijn vijanden the Mandarin en Whiplash, en ondanks dat deze karakters interessant zijn, doen ze het in deze DLC minder goed. De confrontaties met de twee schurken zijn erg simpel en gemakkelijk en voelen daarom ook niet echt aan als eindbazen. Gelukkig is de tafel van Iron Man voor de rest gewoon prima.

  screenshot

  Wolverine
  De volgende op de lijst met tafels die deze Marvel DLC aanbiedt, is de tafel van Wolverine. Deze is erg gedetailleerd weergegeven en speelt erg leuk, maar nogmaals stelt Zen Studios ons teleur met de eindbaas. Wolverine mag het namelijk opnemen tegen Sabertooth en die confrontatie is niet erg leuk. Na het eindgevecht word je namelijk niet beloond door de game, maar bijna bestraft.

  In de confrontatie met Sabertooth kregen wij namelijk vaak de bal tussen onze twee onderste flippers, waardoor één of meerdere van de drie beurten vaak verspilling leken. Bovendien is dit erg frustrerend wanneer je een hoge score hebt. Gelukkig is dat niet zo moeilijk te halen op de tafel van Wolverine, waardoor wij deze tafel toch de leukste vonden.

  screenshot

  Spider-Man
  De beste van de vier tafels is echter die van Spider-Man. Omdat eindbazen op de drie andere tafels eigenlijk niet zo indrukwekkend zijn, is het een opluchting om het op de tafel van Spider-Man op te nemen tegen de Green Goblin, Doctor Octopus en Mysterio. Elke van deze drie eindbazen doet iets erg indrukwekkends en voegen daadwerkelijk iets toe aan de tafel van Spider-Man.

  The Green Goblin vliegt over de tafel heen en laat ballen vallen die ontploffen, Mysterio teleporteert zichzelf van de ene naar de andere kant van de tafel en Doctor Octopus schiet aan de bovenkant van de tafel te voorschijn en gooit de bal in verschillende richtingen. De tafel van Wolverine mag dan wel de leukste zijn, die van Spider-Man is gewoonweg indrukwekkend.

  Angry Birds 2.0
  Pinball FX2 is voor een pinballgame erg diep en uitgebreid, en biedt verschillende lagen van gameplay aan. De Marvel DLC voegt daar nog extra diepte aan toe, met tafels die volledig in de stijl van Marvel's vier meest iconische karakters zijn opgebouwd. Spider-Man, Iron-Man, Wolverine, Blade en de schurken die tegenover deze vier helden staan voegen daadwerkelijk iets toe aan de game.

  Het probleem met kleine, korte en minigame-achtige spellen als Pinball FX2, is dat de meningen altijd heel erg verdeeld zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die niet graag zulke games spelen, terwijl er aan de andere kant de mensen zijn die verslaafd Angry Birds zitten te spelen op hun smartphone en keer op keer hun high score proberen te verbreken. Als jij tot die laatste groep behoort, dan zal je heel erg genieten van deze DLC voor Pinball FX2. Een aanrader!

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Het is.... Pinball!
  • Uitgediepte gameplay
  • Enkele tegenvallende eindbazen

  Pinball FX 2

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.