Nightmares from the Deep 2 The Siren's Call Review - Geen nachtmerrie

  Het mythische piratenverhaal van de gevreesde zeeduivel Davy Jones is een inspiratiebron voor allerlei soorten media: boeken, films, strips en natuurlijk games. De sagefiguur speelt namelijk een sleutelrol in Nightmares from the Deep The Siren’s Call, zonder erin voor te komen. Hoe dat is, lees je in Nightmares from the Deep 2 The Siren’s Call review.

  Nightmares from the Deep 2 The Siren’s Call is een direct vervolg op The Cursed Heart, wat begin deze maand uitkwam voor de Xbox One. De games van het Poolse Artifex Mundi zijn al een tijdje verkrijgbaar op de PC, maar de ontwikkelaar annex uitgever brengt diens point-and-click games in een rap tempo uit op de hedendaagse consoles.

  Nightmares from the Deep 2 The Siren's Call Review

  Curatortijd

  Wederom stap je in de schoenen van de vrouwelijke curator van een museum in het Caraïbisch gebied, waar je na je vorige avontuur een complete collectie hebt opgebouwd. De hele queeste in het vorige deel heeft je bepaald geen windeieren gelegd, met een boek als bestseller en het eerdergenoemde kunstenkabinet.

  In dat kunstenkabinet bevindt zich ook een artefact, waarmee je een doos openmaakt en vervolgens door een compagnon wordt meegenomen naar een eiland genaamd Kingsmouth, waar piraten nu degelijke burgers willen zijn. Op dit aspect verrast The Siren’s Call ons, aangezien de voorspelbaarheid van het eerste deel direct uit het raam is. Je bent namelijk wel benieuwd wat er nu verder gaat gebeuren.

  Nightmares from the Deep 2 The Siren's Call Review

  Naald in een hooibaal

  Gamers die bekend zijn met de titels van Artifex Mundi zullen het trucje snappen. Je springt van omgeving naar omgeving, terwijl je ondertussen met personen praat, puzzeltjes oplost en nuttige voorwerpen probeert te vinden. Denk bij voorwerpen aan het creëren van je eigen staven dynamiet om zo een pilaar op te blazen die je pad blokkeert, terwijl je bij puzzels figuren moet roteren zodat het complete plaatje klopt.

  Hier zit ook tegelijkertijd het grootste verbeterpunt ten opzichte van The Cursed Heart. Die game kende namelijk weinig puzzels, maar veel secties waarin je bepaalde objecten moest vinden. The Siren’s Call heeft echter meer dan genoeg puzzels; van het rondleiden van kristallen ogen naar de juiste plek tot aan het ronddraaien van diverse rollen om zo één figuur te maken.

  Ondanks die sterke verbetering bezit de game nog wel de vele zoekopdrachten, waar je na een tijdje behoorlijk kriegel van wordt. Het doel van deze scènes is om een bepaald aantal voorwerpen te vinden in een berg rommel, waarna één van die voorwerpen nuttig blijkt te zijn. Het probleem is echter dat je deze onderdelen nooit goed kunt zien, waardoor je al snel dom over je beeld beweegt met je cursor en ondertussen je frustratie uit op de A-knop.

  Nightmares from the Deep 2 The Siren's Call Review

  Leren van je fouten

  Frustraties over de graphics zal je echter niet hebben, aangezien Nightmares from the Deep 2 The Siren’s Call er gewoon puik uitziet. Geen grafisch hoogstandje als in de meest hedendaagse triple-A titels, maar degelijke omgevingen waar Artifex Mundi wel wat tijd aan besteedt heeft; de statische omgevingen worden opgevuld met bewegende dieren en flapperende vlaggen.

  Flapperen is ook iets wat onze mond deed toen wij de eerste tussenfilmpjes zagen. En dat is op een positieve manier, aangezien de monden en de voice-acting precies tegelijkertijd liep! Het is absoluut geen The Last of Us kwaliteit, maar ten opzichte van The Cursed Heart heeft Artifex Mundi van zijn fouten geleerd en zichzelf flink verbeterd.

  Helaas gaat dit niet op voor alle vlakken. De puzzels verschillen dermate in moeilijkheidsgraad dat je soms denkt dat je ineens een andere game speelt. Waar de ene puzzel véél te makkelijk is, ben je met een andere puzzel soms wel tien minuten bezig.

  Nightmares from the Deep 2 The Siren's Call Review

  Nightmares from the Deep 2 The Siren’s Call review - Muiterijbestendig

  Zoals wij net al zeiden heeft de Poolse ontwikkelaar zichzelf verbeterd en is Nightmares from the Deep 2 The Siren’s Call een stuk beter dan The Cursed Heart. Niet op alle aspecten, aangezien er nog steeds té veel zoekpuzzels in de game zitten en de moeilijkheidsgraad erg varieert. Maar ondanks dat is The Siren’s Call een voorbeeldstukje van wat Artifex Mundi in huis heeft en wat de studio nog kan doen in de laatste Nightmares from the Deep game.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Goed vervolg
  • Gedetailleerde omgevingen
  • Moeilijkheidsgraad puzzels varieert drastisch
  • Wederom veel zoekpuzzels

  Nightmares from the Deep 2: The Siren's Call

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.