Medion Erazer P6661 Review - Lichtgewicht krachtpatser

  Medion heeft een nieuwe laptop geïntroduceerd: de Medion Erazer P6661. Deze laptop wordt weggezet als een gaming laptop, maar of het deze belofte als ware gaming laptop waar kan maken, lees je in de Medion Erazer P6661 review.

  De Medion Erazer P6661 is de nieuwste toevoeging van Medion aan de lijst van gaming PC's en laptops die het bedrijf aanbiedt. De laptop verscheen voor het eerst in december van vorig jaar. Of de laptop nu ook nog mee kan met de huidige games kun je in deze Medion Erazer P6661 Review lezen.

  Out of the Box

  Het eerste wat opvalt als je de laptop uit de verpakking haalt, is het strakke, matte design. De laptop ziet er erg goed uit en voelt degelijk aan. Ondanks het lichte gewicht van de laptop voelt de laptop nergens zwak of goedkoop aan. Het lichte gewicht is een groot pluspunt.

  Het totale gewicht van de laptop is slechts 2.3 kilo. Ideaal dus om mee te nemen naar LAN parties of een perfecte laptop om mee te forenzen.

  De laptop heeft een 15,6 inch beeldscherm dat groot genoeg is om mee te werken en te gamen, en niet te groot is om gemakkelijk mee te nemen. Ook hier slaat Medion de spijker op zijn kop. Het strakke en matte design doet de laptop erg veel goed en geeft de laptop een professionele uitstraling. Nergens op de laptop zijn opvallende en felle kleuren te vinden die de aandacht trekken.

  De componenten die je aan de zijkanten van de laptop vindt, bestaan uit twee USB 2.0 poorten aan de rechterkant. Waar je ook de audio-ingang en de dvd drive vindt.

  De linkerkant van de laptop is gevuld met nog eens twee USB 3.0 poorten, een HDMI ingang en een ingang voor een ethernet kabel. Als laatste zijn de VGA ingang en de stroomingang te vinden aan de linkerkant. De voor- en achterkant van de laptop zijn leeg gelaten.

  Medion Erazer P6661 Review

  Plug en Play

  De laptop komt met Windows 10 reeds geïnstalleerd. Hierdoor is het in gebruik nemen van de laptop bijna letterlijk plug and play. Het enige wat moet gebeuren, voordat de laptop je naar het bureaublad stuurt, is je eigen accountinstellingen en voorkeuren kiezen en je bent klaar om te starten. Bij de laptop zijn verschillende programma's, zoals McAfee en Cyberlink Media Suite, meegeleverd.

  Vanaf het moment dat je de instelling juist hebt gezet, is de laptop al klaar voor gebruik. Er zijn verder geen updates nodig voor programma's die het gebruik vertragen. De laptop is daarmee dus bijna letterlijk klaar voor gebruik wanneer je hem uit de verpakking haalt.

  Medion Erazer P6661 Review

  Goede en solide prestaties

  Wat opvalt bij het gebruiken van de laptop - deze review is er ook mee geschreven - is de solide en goede prestaties die hij levert tijdens normale werkzaamheden gedurende een werkdag. Programma's zoals Word en Chrome werken feilloos en erg snel. De laptop heeft schijnbaar geen enkel probleem met het uitvoeren van deze programma's en de temperatuur van de laptop wordt bij het gebruiken van deze programma's nauwelijks hoger.

  Maargoed, de Medion Erazer P6661 wordt door Medion benoemd als een gaming laptop en daar moeten de prestaties pas echt tot hun recht komen.

  De onderdelen die Medion voor de Erazer P6661 heeft gebruikt, liegen er niet om en zouden goed genoeg moeten zijn om de meeste games aan te kunnen. Zo beschikt de Erazer P6661 over een Nvidea geForce GTX 950M grafische kaart en is de CPU een Intel i5 6200U 2.3 GHz. Daarnaast heeft Medion nog 8GB aan RAM geheugen in de laptop verwerkt en heeft de laptop een opslagcapaciteit van 1000GB op een HDD en 128GB op een SSD.

  Bij het gamen op deze laptop is het meteen duidelijk dat de Medion Erazer P6661 doet waar hij voor gemaakt is. Games zoals Stellaris, Kerbal Space Program en ArmA 3 draaien moeiteloos op deze laptop. Ook hier stijgt de temperatuur nauwelijks en blijft de framerate redelijk constant.

  Een daling van de framerate kwam slechts enkele keren voor tijdens het spelen van Stellaris. Deze daling werd hier eigenlijk alleen veroorzaakt door een groot aantal schepen en tijdens gevechten tussen grote vloten. Verder werkt de laptop zeer goed en maakt hij weinig geluid. Daarnaast blijft de temperatuur op een aangename hoogte, ook als de laptop op je schoot staat.

  Medion Erazer P6661 Review

  Schoonheidsfoutjes

  Tot zover klinkt de Medion Erazer P6661 als een geweldige machine die je gewoon niet mag missen. Enerzijds is dat ook wel zo, maar anderzijds zijn er toch een paar kleine nadelen aan deze laptop.

  Zo zijn er enkele kleine schoonheidsfoutjes waar de laptop mee te maken heeft. Hierdoor zul je toch nog een aantal keren achter je oren krabben voordat je besluit deze laptop aan te schaffen. Zo maakt de dvd drive vrij veel geluid wanneer deze gebruikt wordt. Dit is vooral storend bij het kijken van films of series op de laptop waarbij de dvd drive snel de boventoon voert.

  Ook is de adapter van de laptop aan de grote en zware kant. Het blok is zo'n 20 cm lang en weegt bijna een kilo. Het laatste nadeel aan de laptop is dat tijdens het testen van de laptop deze ineens vanuit het niets een foutmelding aangaf met de wifi adapter. Dit zorgde er voor dat de laptop geen verbinding meer kon krijgen met het internet via wifi en alleen met de ethernet kabel aangesloten, surfen op het internet nog mogelijk was.

  Dit 'probleem' bleek wel makkelijk op te lossen te zijn door de driver van de wifi adapter te updaten, maar toch is dit een fout die niet na enkele dagen gebruik al voor mag komen.

  Medion Erazer P6661 Review

  Conclusie

  De Medion Erazor P6661 is een ijzersterke laptop met een zeer licht gewicht. De prestaties van de laptop over het algemeen zijn uitstekend en het is zeker een gaminglaptop zoals Medion dat adverteert. Het grootste nadeel is de prijs. Met bijna 800 euro is deze wat aan de hoge kant. De overige nadelen die gevonden zijn, kunnen als minder belangrijk worden beschouwd en aangezien de meeste media tegenwoordig via digitale download verkrijgbaar zijn, is het nadeel van de luide dvd drive te verwaarlozen.

  Kortom de Medion Erazor P6661 is een zeer goede keuze voor de gamer die vaak onderweg is en een gaming machine mee wilt nemen. Verwacht niet de allerhoogste prestaties, zoals een desktop dat kan geven, maar voor de meeste games is de Medion Erazor P6661 een uitstekende keuze.

  De Medion Erazor P6661 met i5 processer is te koop voor 799 euro. Er is ook een snellere versie met i7-processor voor 949 euro.

  9

  De plus- en minpunten

  • Licht gewicht
  • Sterke prestaties
  • Makkelijk in gebruik
  • Strak design
  • Prijs
  • Gewicht en grote adapter
  • Luide dvd drive
  • Snelle software problemen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.