Kingston HyperX Cloud Review

  Als je denkt aan het merk Kingston zul je waarschijnlijk snel de link leggen met de ultra-snelle SSD-schijven en groenkleurige geheugenbankjes. Is dit het enige wat ze doen? Zeker niet, luister maar eens naar deze gloednieuwe HyperX Cloud-headset.

  Het produceren van opslaggeheugen en geheugenbankjes zijn uiteraard de belangrijkste middelen om geld in het laatje te brengen. Af en toe blijkt het bedrijf Kingston toch te porren om de gamers iets extra's te bieden.

  Zo kwam het al eerder met de HyperX Steelseries-headset op de markt om ons als gamers te verwennen met goed geluid tegen een betaalbare prijs. Tijd voor ronde twee! Qpad werd opgebeld, een deal werd gesloten en de HyperX Cloud was geboren.

  Waar voor je geld!

  Daar staat hij dan. Een enorme luxe aanvoelende doos met het welbekende HyperX-logo erop. Als je niet beter zou weten, denk je al snel dat je te maken hebt met een enorm duur en kostbaar product. Eens kijken wat erin zit. Een mooi vormgegegeven doos met schuimrubber om de headset te beschermen. Zachtjes en voorzichtig haal je het plastic eraf. Een stevige en robuuste koptelefoon komt tevoorschijn, de bouwkwaliteit is van hoog niveau. Dat begint goed.

  Het logo van HyperX op de bovenkant van de headset geeft meteen een goede indruk. De roodgestikte banden en het glad aanvoelende ijzer zorgen ervoor dat je zin hebt om direct de stekkertjes in je device te pluggen. Een frequentiebereik van 15 tot 25.000 Hz zorgt voor een natuurgetrouw stereo-geluid met een niet-overheersende bass.

  De grote vraag: hoe zit het geheel op je hoofd? Kort en krachtig, zeer prettig! De schelpen passen goed over je oren en ze geven geen drukkend gevoel. Geloof het of niet, zelfs na vijf uur Mario Kart-en heb je nergens last van. Over de lengte van de kabel is ook geen discussie te voeren. Er is voor ieder wat wils. Je kunt zelf variëren van 1 tot maximaal 4 meter kabellengte.

  Verlengkabels en koppelstukjes

  Daar komen de accessoires tevoorschijn. Tijd om die eens van dichtbij te bekijken. Een verlengstukje voor in het vliegtuig, een verlengkabel met volume-regelaar en een nog langere kabel voor als je vanaf de WC verder wilt Skypen.

  Het pakket wordt geleverd met twee sets oorbanden (stof en nepleer). Door het veranderen van de oorschelpen krijg je een hele andere akoestiek in je geluid. De leren variant klinkt bass-rijk en vol, terwijl de stoffen variant meer openheid biedt. Als laatste is er een losse microfoon meeleverd, die je op ieder moment - als jij er behoefte aan hebt - vast kunt klikken.

  Een headset voor iedere situatie

  Alle accessoires blijken enorm handig te zijn in de praktijk en echt van pas te komen. Geen opvulling van de doos, maar echt functionele toevoegingen. Dankzij de vele verloopstukjes is de headset op ieder device te gebruiken. Het maakt niet uit of je hem nu aansluit op je iPhone, PC, Wii U, PS4 of oude grootmoeder. Alles werkt direct en zonder problemen.

  Het design van de koptelefoon is uitermate geschikt om in de tram of bus te dragen. De combinatie van nepleer en ijzer werkt bijzonder goed en zorgt voor een luxe uitstraling. De omvang van de headset is niet enorm groot. De microfoon klik je er onderweg even af en je bent klaar voor die lange busreis naar het strand van Hoek van Holland.

  Best bang for your buck

  Alles bij elkaar kan er geconcludeerd worden dat we hier te maken hebben met een fantastische headset. De bouw- en audiokwaliteit maken de set - in combinatie met de overvloed aan extra accessoires - echt de moeite waard. De prijs is erg gunstig en je kunt je bijna niet voorstellen dat dit voor slechts 90 euro te krijgen is.

  Ben jij op zoek naar een luxe aanvoelende headset met veel opties voor weinig geld? De HyperX Cloud is je beste vriend. Het maakt niet uit of je herten neerschiet met Lara Croft of je verschuilt voor een monster in Amnesia, alles klinkt even intens. Een regelrechte aanrader en één van de beste producten op de markt.

  9

  De plus- en minpunten

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Luxe uitstraling
  • Goede geluidskwaliteit
  • Veel (aansluit)mogelijkheden
  • Er zijn kwalitatief nog betere headsets op de markt

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.