Hamsterdam Review - Hamsteren maar in Amsterdam!

  De letters van I Amsterdam zijn een tijdje geleden weggehaald, maar met de naam van onze hoofdstad kun je ook andere reclametermen bedenken. Dat idee moet ontwikkelaar Muse Games hebben gehad toen zij met de titel Hamsterdam kwam. Of dat een geniale ingeving is of vergezocht, lees je in de Hamsterdam review.

  Muse Games is vooral bekend van zijn Guns of Icarus-titels, waarin jij op een zeppelin hordes aan vijanden moet tegenhouden. De switch naar een kleurrijke en schattige titel met een hamster als hoofdrolspeler is dan enigszins bijzonder, maar past wel in het straatje van Muse Games.

  Chinchilla ellende

  Maar laten wij het begin beginnen. Hamsterdam Paws of Justice draait om Pimm, een schattige en koddige hamster die tegelijkertijd ook een kungfumeester is. Zijn stad wordt geteisterd door een kwaadaardige bende genaamd de Vermin Gang en de absolute leider van het gespuis is de chinchilla Marlo. De bende weet een groot deel van jouw stad te vernietigen en jouw grootvader te ontvoeren. Aan Pimm dus de taak om vrij te krijgen.

  En hier volgt Hamsterdam Paws of Justice het pad dat vele mobiele titels al hebben, zoals Candy Crush. In elk level kan je namelijk weer een aantal sterren verdienen als je bepaalde vereisten haalt. Denk hierbij aan een gevecht overleven met meer dan tachtig procent van je leven nog over of door verschillende combo’s uit je hamsterhoedje te toveren.

  Hamsterdam Review

  Swipen en tikken

  Dat vechten is natuurlijk de basis van Hamsterdam Paws of Justice en werkt erg simpel. Met een simpele tik op je scherm val je een vijand aan en als je blijft tikken, krijg je een eindeloos lange combo. Als een vijand wilt aanvallen, gloeit zij op en moet jij over die tegenstander swipen om hem te blokken.

  In principe is dat de gehele trukendoos van Pimm met enkele uitzonderingen. Naarmate je verder in de game komt krijg je ook perfecte combo’s, wat betekent dat je op het scherm moet tikken als Pimm een halo om zijn lijf heeft. Daarmee kan jij een KO-meter vullen en die vervolgens op een vijand slepen om deze met wat ferme hamstertikken te vloeren.

  Hamsterdam Review

  Hamsterdam in het rode licht

  Daarbij is vooral de positie van de camera een hoogtepunt, want vaak zoemt deze in als jij de laatste klap uitdeelt aan een vijand. Een enorme vijand die even met zijn neus op wat klinkers wordt geramd door een klein hamstertje is iets wat je niet zou verwachten, maar het blijft een genot om te aanvaren.

  Niet alleen die camera is uitstekend, want Muse Games heeft ook veel aandacht geschonken aan de omgevingen. Natuurlijk is het wel de gedachtegang van een Amerikaanse ontwikkelaar hoe Amsterdam eruitziet en waar de stad bekend om zou staan, maar toch heeft Hamsterdam Paws of Justice een bepaalde Hollandse charme die aanstekelijk is.

  Verschillende levels

  Iets anders wat ook aanstekelijk is, zijn de verschillende levels die je soms mag doen. Zo is niet elk level een simpel stage die je in elke arcade brawler hebt, maar moet je soms zaden verzamelen en lijken de baasgevechten wel op iets wat uit Punch-Out!!! komt. Met die zaden kan je dan weer outfits voor Pimm halen en verder zitten er geen microtranscaties in de titel.

  Maar na een aantal levels loop je al tegen het grootste minpunt aan: de vele herhaling. Hamsterdam Paws of Justice is een paar levels achter elkaar grappig en wel, maar langer dan twintig minuten wordt het hersenloos op je scherm tikken en valt het je op hoe vaak Pimm hetzelfde uitvoert.

  Hamsterdam Review

  Hamsterdam Review – Leeft net zo kort als een hamster

  Het maakt van Hamsterdam Paws of Justice een oké arcade brawler die volgepropt zit met leuke omgevingen en herkenningspunten voor de Nederlanders. Daarnaast werkt de game uitstekend op een telefoon en zijn de omgevingen van buitengewoon niveau. Maar als de herhaling begint na een paar levels, en dat begint op te vallen, is het lastig om enthousiast verder te gaan met Hamsterdam Paws of Justice. Zelfs voor het zachte prijsje van 2,30.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Leuke, kleurrijke arcade brawler
  • Werkt goed op een telefoon
  • Schitterende omgevingen
  • Wordt wel erg snel repetitief

  Hamsterdam

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.