Gigantosaurus The Game Review - Een platformer voor dinosaurus fans

  Een platformer met dinosaurussen, gebaseerd op de serie van Disney Junior genaamd Gigantosaurus. Nu we allemaal thuiszitten is het wellicht ook wel leuk om kindvriendelijke games te hebben. Als je toe bent aan iets vrolijks, simpels en schattigs dan is deze game wellicht iets voor jou.

  De wereld redden van een meteoriet

  In de game valt er een meteoriet precies op een vulkaan Als deze daar te lang op blijft liggen, zal de vulkaan uiteindelijk ontploffen en de gevolgen zullen het einde van de wereld betekenen. Mazu, Rockey, Bill en Tiny gaan samen met Gigantosaurus op pad naar de vulkaan om de wereld te redden. Zo komen ze onderweg vele obstakels tegen, eieren die naar een veilige plek gebracht moeten worden en kwade velociraptors die de eieren willen stelen.

  Eieren zoeken, racen en de wereld verkennen

  Overal door de wereld zijn eieren verspreid, deze moet je terugvinden en naar een plek brengen waar ze veilig zijn. Verder zijn er ook losse pagina’s te vinden van de Gigantopedia en door de hele wereld door zijn walnoten verspreid. Verken de vrolijke, schattige en avontuurlijke dino-wereld naar hartenlust in de free roam modus na de campaign.

  Een combinatie tussen Rayman en Spyro met dinosaurussen

  De gameplay lijkt op een simpele variant tussen Rayman en Spyro. Het is een platformerr met kinderen als doelgroep en daarom ook zeker niet moeilijk om te spelen. Op easy mode word je zelfs op weg geholpen door een paarse lijn die je de weg wijst naar de locaties waar je moet zijn om de eieren te redden.

  De game is op meerdere aspecten erg simpel. Op grafisch gebied ziet de game er heel simpel uit, wat absoluut geschikt is voor jonge kinderen, maar oudere gamers enigszins kan teleurstellen. Kinderen zullen zich niet zo druk maken om de framerate die niet optimaal is, voor ons kan dit zo nu en dan wel hinderlijk zijn.

  Wat wel een toffe toevoeging is, is de multiplayer functie. In de multiplayer functie kun je samen met elkaar spelen, of tegen elkaar racen. Met de multiplayer functie kun je met maximaal vier personen samen spelen. Het racen is niet moeilijk maar zeker wel even vermakelijk, al helemaal voor jonge kinderen. Kinderen hoeven dit dus niet om de beurt te spelen, tevens kan je jouw kind helpen in de game of gezellig samen gamen.

  Korte campaign

  De campaign is met een paar uurtjes toch echt wel klaar en het is ook geen grote uitdaging om het verhaal uit te spelen. Zodra je per deel vier eieren gevonden hebt, is het beter om door te gaan met het verhaal om vervolgens na het verhaal in de open wereld de rest te verzamelen. Voor een gamer is het verhaal na een avondje wel klaar en is het tijd om in de open wereld de overige dingen te doen en te verkennen.

  Specifieke doelgroep

  De doelgroep is specifiek gericht op jonge kinderen, wat ook te merken valt in het verhaal. Het is heel schattig, maar ook wel minder interessant voor oudere kinderen of gamers. De platformer is leuk voor dinosaurus liefhebbers, maar het is geen echte uitdaging, wat zo nu en dan ook fijn is. De game had wel iets uitgebreider nog mogen zijn, maar het was zeker rustgevend om in een vrolijke simpele wereld dingen te verzamelen zonder frustraties dat iets niet lukte.

  Het spel is in verschillende talen te spelen, waaronder ook Nederlands. Het verhaal wordt op een rijmende manier verteld, waardoor het voor kinderen makkelijk te begrijpen is.

  Gigantosaurus The Game - Rustgevend en simpel op reis met de dino's

  Zo nu en dan is het fijn om gewoon even een spel aan te zetten en lekker te kunnen spelen, zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Als dinosaurus liefhebber kun je absoluut genieten van deze vredige game, maar verwacht geen uitdaging tijdens het spelen. De game heeft als doelgroep jonge kinderen, die dit spel prima kunnen spelen.

  Er is geen grof taal gebruik en ook geen geweld, gewoon een schattige rustige wereld waarin je jezelf wel even kan vermaken, met nadruk op ‘even.’ De campaign is van korte duur en de free roam is na een weekendje ook wel wel uitgespeeld. Er zijn weinig verschillende maps om in te racen, waar je dus ook snel op uitgekeken raakt. Gigantosaurus The Game is zeker wel 'even' leuk voor jonge kinderen en dinosaurus liefhebbers.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Kindvriendelijk
  • Schattig
  • Rustgevend
  • Korte campaign
  • Te specifieke doelgroep

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.