De Sims 4 Klein Wonen Review – Van luxe villa naar microhuis

  EA heeft het eerste De Sims 4 accessoirespakket van 2020 uit hun mouw geslingerd en wij zijn hier helemaal in ondergedompeld om te kijken wat voor toffe features je uit dit pakket kan halen. In onze De Sims 4 Klein wonen review lees je wat wij vonden van het wonen als een Hobbit in een piepklein huisje.

  Hoe moeilijk kan het zijn? Denk je natuurlijk. Nou, behoorlijk moeilijk kunnen we je vertellen. Bij de naam ‘klein wonen’ krijg je natuurlijk al een beetje een idee van wat je te wachten staan met het nieuwe uitbreidingspakket. Je Sim(s) laten wonen op een kleine kavel met praktische spullen waardoor je zoveel mogelijk ruimte overhoudt. Dit klopt, maar alsnog moet je écht goed nadenken over het plaatsen van je spullen op de kavel.

  Om je echt aan de regels van ‘klein wonen’ te houden, mag je maar 100 tegels gebruiken per verdieping op je kavel. En als je geen expert bent in het inrichten van een huis, dan is het nog verdomd moeilijk om alles in de kleine ruimtes te proppen en het er nog een beetje leuk uit te laten zien ook. Mocht je nog niet veel ervaring hebben met de Sims 4, dan is het handig om dit pakket nog even te laten liggen.

  Dood door een bed

  Enkele meubels die te vinden zijn met het klein wonen pakket zijn leuk te combineren met het studentenleven uitbreidingspakket. Hieronder valt bijvoorbeeld het inklapbed en een alles-in-één stereo, tv en boekenplank. We moeten het wel even hebben over dat bed…

  Stel je wordt iedere dag wakker en je bed is kapot, enorm vervelend natuurlijk. Onze Sim vond dat ook, dus na de vierde ochtend op rij een bed moeten repareren, hebben we voor dat arme mens een normaal bed gekocht. Heel leuk idee dus zo’n inklapbed, maar het is afvragen hoe lang spelers het volhouden met hun chagrijnige Sims (die zelfs dood kunnen gaan door het bed).

  Wanneer komen er liften?

  Als je een leuke, ruime slaapkamer wil hebben, dan moet je wel bereid zijn om twee of drie trappen te lopen om even snel te toiletteren of te douchen. Oh ja, trappen. Die moeten natuurlijk midden in je piepkleine huis staan, maar als je slim bent plaats je die buiten je huis voor meer ruimte. Niet de mooiste oplossing, maar het scheelt een hoop ruimte.

  Heel veel inspiratie krijg je ook niet echt. Er is één kant en klaar huis beschikbaar die je in de wereld kan plaatsen, maar wij hadden er graag nog eentje willen zien met meerdere verdiepingen ter inspiratie. Gelukkig is er via de galerij en op internet ook een hoop te vinden om je eigen creatieve meesterwerk te bouwen.

  Klein maar fijn

  Toen we dachten dat het nog niet kleiner kon… Jawel! Er is een optie om je kavel van een al klein huis, naar een piepklein huis en zelfs een microhuis te transformeren. Wie wordt er nou gelukkig van zo’n achterlijk klein huis? Jouw Sims! De kavels bieden namelijk verschillende voordelen:

  Een klein huis zorgt voor lagere rekeningen en duren bepaalde positieve gemoedstoestanden langer. Bij een piepklein huis gelden de genoemde voordelen en worden vaardigheden dubbel zo snel verbeterd en zijn meubels dubbel zo comfortabel. Bij een microhuis gelden weer alle genoemde voordelen, groeien platen twee keer zo snel en worden relatiewinsten verdubbeld.

  Duik die tuin in!

  Het concept is dus perfect voor bijvoorbeeld nieuwe stelletjes die nog niet denken aan kinderen (want daar is het echt te klein voor) of voor een einzelgänger die alleen de liefde nodig heeft van een comfortabel bed of een enorm grote moestuin. Tuinen! Tuinen! Tuinen!

  Mocht je nog nooit een Sim hebben gemaakt met groene vingers die doodgaan als ze geen planten hebben, dan is dit DE kans om dat te doen. Als je van een enorme kavel een ‘klein wonen’ type kavel maakt, moet je dus een huisje maken en heb je nog een enorm stuk land over. Perfect om je gras liefhebbende Sim in te laten trekken zodat ze in hun tuintje kunnen wroeten.

  De Sims 4 Klein Wonen Review – Je mini droomhuis maken

  De Sims 4 Klein wonen is een leuk en uniek uitbreidingspakket van EA dat iets meer brengt dan een simpel uitbreidingspakket met wat extra meubels. Het klein wonen is een uitdaging voor zowel spelers als Sims en brengt veel leuke aspecten naar het spel. Ook is het klein wonen tof om te combineren met andere uitbreidingspakketten met naar onze mening studentenleven in het bijzonder.

  Voor 9,99 euro kun je al deze toffe features voor je Sims in huis halen via Origin. De Sims 4 is vereist om gebruik te maken van het uitbreidingspakket.

  8

  De plus- en minpunten

  • Nieuw type kavel
  • Kavels brengen voordelen
  • Uitdaging om te bouwen
  • Moeilijk voor onervaren spelers

  De Sims 4

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.