Battlefield: Bad Company 2 - Onslaught DLC Review

  DICE's topper Battlefield: Bad Company 2 is een multiplayer modus rijker in de vorm van de Onslaught modus. Deze modus is een evenbeeld van Horde uit Gears of War 2, maar is dit downloadbaar content het geld wel waard?

  Succes
  Battlefield: Bad Company 2 wordt gezien als een van de beste shooters ooit gemaakt en de game ziet er ook nog eens oogstrelend uit. Online is de game een groot succes, waardoor er een flinke fanbase is opgebouwd. Ontwikkelaar DICE proeft van dit succes en breidt de game daarom uit met downloadbare content. Eén van deze pakketten voegt de Onslaught modus toe.

  Er zijn al meerdere uitbreidingen geweest voor Bad Company 2, die je gratis kon downloaden met je zogenaamde VIP-pas. DICE heeft er al meerdere malen over gesproken dat ze liever geen geld vragen voor DLC, maar verandert dit nu toch met de Onslaught modus. Deze zal namelijk 800 Microsoft Points kosten op de Xbox 360 of € 8,99 op de PlayStation.

  Battlefield: Bad Company 2 Screenshot 144158 Battlefield: Bad Company 2 Screenshot 130673 Battlefield: Bad Company 2 Screenshot 136713

  Flinke update
  De nieuwe multiplayer modus is verkrijgbaar via de Store in het menu van Bad Company 2. Eerst moet de game zelf echter geüpdate worden met de Multiplayer Update 2. Deze is meer dan 2GB in omvang, wat natuurlijk erg groot is. Wanneer je daarna de Onslaught DLC koopt wordt al snel duidelijk waarom die update zoveel ruimte inneemt. De DLC zelf is namelijk nog geen 1.000 KB. Alles zat dus al verborgen in de eerdere update.

  De nieuwe modus maakt het mogelijk dat je het maximaal met zijn vieren tegelijk in co-op kunt opnemen tegen AI-gestuurde vijanden. Het is de bedoeling dat je met je team vlaggen verovert binnen een zo snel mogelijke tijd. Dat terwijl de vijand het je natuurlijk flink lastig maakt. Dit gebiedje veroveren vindt plaats in de maps Valparaiso, Isla Inocentes, Atacama Desert en Nelson Bay. De punten kunnen niet door de vijand heroverd worden, dus de uitdaging zit hem echt in het neerzetten van de beste tijd.

  Battlefield: Bad Company 2 Screenshot 135659 Battlefield: Bad Company 2 Screenshot 135661 Battlefield: Bad Company 2 Screenshot 133448

  Weinig nieuws
  Als kenner van het spel zul je al deze maps herkennen. Het zijn namelijk al bestaande gebieden, maar dan iets anders ingericht voor deze modus en dat is erg jammer. Het is leuk om het met je vrienden op te nemen tegen de kunstmatige intelligentie van de computer, maar het zou mooier geweest zijn als er nieuwe omgevingen waren toegevoegd, speciaal gemaakt voor deze modus.

  Tevens zal je al gauw merken dat de Onslaught modus al snel aanvoelt alsof je Team Deathmatch of Conquer zit te spelen. Deze nieuwe modus is gewoon niet speciaal genoeg om er geld voor te vragen, want de inhoud is daar veel te mager voor. Naar onze mening had deze DLC meer een uitbreiding moeten zijn die gratis aangeboden had moeten worden.
  Wel moet gezegd worden dat Onslaught gespeeld kan worden op verschillende moeilijkheidsgraden en dat de kunstmatige intelligentie van de computer erg goed is geprogrameerd, wat ervoor zorgt dat hier zeker een uitdaging in te vinden is.

  Samenwerking
  Wat ook een behoorlijke uitdaging is en tevens noodzakelijk is, is samenwerking tussen je team. Bij Bad Company 2 is het bij alle multiplayer-modi een noodzaak dat er onderling samen wordt gewerkt anders leg je het als team gewoon af. Zo is het slim om een Medic bij je te hebben voor het helen en een engineer om voertuigen mee te vernietigen. De Onslaught modus maakt hierin geen uitzondering en zal er dus moeten worden samen gewerkt om alles te kunnen overwinnen, zeker wanneer er op een hogere moeilijkheidsgraad wordt gespeeld.

  {mig:tCWcXcM7KPrj}

  Conclusie
  Samenwerking of niet, het blijft helaas een feit dat de inhoud van deze nieuwe modus te mager is. Natuurlijk is het tof om met je vrienden landje te veroveren, maar echt een lange replay waarde heeft Onslaught niet, mede omdat er geen nieuwe omgevingen toegevoegd zijn. Eerlijk gezegd zien we liever een totaal nieuw pakket met gloednieuwe maps waarvoor dan betaald moet worden, want daar heb je gewoon veel meer aan als fanatieke gamer. Het aanschaffen van de Onslaught modus is het enigzins waard als je heel erg graag met je vrienden co-op speelt. Houd er alleen rekening mee dat de content waar je voor betaald niet heel bijzonder is.

  6.5

  De plus- en minpunten

  Battlefield: Bad Company 2

  Verkijgbaar vanaf 5 march 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.