Opgelet: bevat spoilers over voorgaande afleveringen

Na het einde van aflevering 3 is het tijd voor Bigby om zijn wonden te likken. We kregen eindelijk te zien hoe zijn transformatie naar wolf er uitzag, maar daarvoor betaalde hij wel een hoge prijs: tientallen kogels in zijn buik en een gebroken pols. Als aflevering 4 begint zien we hem in zijn stoel zitten, terwijl een dokter zijn best doet om de gehavende wolf op te knappen.

In Sheep's Clothing

Achter de schermen

Het einde van Episode 3 zorgde ervoor dat we weer terug bij af zijn. De zoektocht naar de seriemoordenaar in Fable Town schiet bepaald niet op, zeker nu Crane meegenomen is door de Crooked Man, het meesterbrein achter deze misdaden. Met de afwezigheid van Crane mist het detectivebureau een leider, dus is het tijd voor Snow White om de touwtjes in handen te nemen.

Gedurende de aflevering zul je de spanning tussen haar en Bigby voelen groeien, omdat Snow White liever alles volgens het boekje doet, terwijl jij als grote boze wolf liever de noodzakelijke actie onderneemt.

In de anderhalf uur die Episode 4 duurt, krijgen we steeds meer te weten over wat er zich achter de schermen van Fable Town afspeelt. Veel zaken die onbeantwoord bleven in de vorige aflevering krijgen eindelijk een verklaring en bovendien ken je het grote aantal personages nu goed genoeg om er gevoelens voor te hebben. 

TellTale Games is wat dat betreft de absolute koning in het opbouwen van nieuwe personages. Zo worden Beauty en Beast slechts heel soms getoond, maar de confrontatie die je in deze aflevering aangaat zet alles meteen op scherp, omdat je precies genoeg informatie over de twee sprookjesfiguren gekregen hebt om te weten wat er speelt.

Vuurtje?

Kleine ergenissen

Op het moment dat je je ineens met meerdere personages in één ruimte bevindt, heb je dus ook geen moeite meer om in één opslag te weten op wie je moet letten. Het is alleen jammer dat de ondertiteling compleet op hol slaat zodra deze personages beginnen te praten.

Terwijl jij met Snow White een gesprek hebt gaan andere figuren ook met elkaar praten, wat flink wat verwarring oplevert als je aandacht besteedt aan de ondertiteling. Gelukkig duurt dit slechts een paar minuten, maar het zorgde er wel voor dat we werden afgeleid en minder goed nadachten over de antwoorden die we gaven met Bigby.

De versie die wij speelden op de Xbox 360 werd zoals gewoonlijk ook weer geplaagd door lange laadtijden, die er zelfs voor zorgden dat het begin van sommige nieuwe scènes vertraagd in beeld kwamen, terwijl het geluid gewoon op het normale tempo doorging. Deze problemen kwamen we ook al tegen in The Walking Dead games van TellTale Games, dus wij vragen ons af of de ontwikkelaar wel weet hoe dit opgelost moet worden.

Zodra de game op gang is, is er geen vuiltje aan de lucht, maar zeker bij het 'next time on the Wolf Among Us' fragmentje aan het einde van de aflevering stottert het beeld enorm. Jammer, want het verhaal is inmiddels zo spannend dat we geen seconde willen missen van de game.

Beauty and Beast

Wachten op de finale The Wolf Among Us

Dit komt vooral dankzij het fantastische hoofdpersonage Bigby. Inmiddels heb je dankzij jouw keuzes een eigen versie van hem gecreëerd, en ook in aflevering vier blijven er momenten opdoemen die bepalen hoe andere personages op je zullen reageren. We weten natuurlijk nog niet wat de gevolgen hiervan zullen zijn in de laatste aflevering, maar de climax waar we naartoe werken wordt steeds indrukwekkender.

Wij kunnen dan ook niet wachten totdat we deze geweldige serie af mogen sluiten met Episode 5. De twijfels die we hadden tijdens aflevering drie zijn compleet verdwenen, nu we zien hoe TellTale Games op geweldige wijze alle losse eindjes netjes bij elkaar stopt, en zich klaarmaakt voor een zinderende finale.