Ridge Racer 6 Review
Er zijn al heel wat race games verschenen, sommigen doen het heel goed, terwijl andere grote flops zijn. Ook Ridge Racer 6 behoort tot de race games, zal deze game zich onderscheiden van de andere games en een dikke hit worden? Dat lees je hier, in deze review.


Lastige bochten
In een wedstrijd maakt je altijd bochten, normaal laat je voordat je de bocht neemt het gas even los en nadat je de bocht genomen hebt, ga je vlammend weer verder. Bij Ridge Racer werkt dit echter een tikkeltje lastiger, want als je het gas los laat en je maakt een bocht, begint de achterkant van de wagen gelijk te slippen. Hierdoor is het erg lastig de auto in bedwang te houden, maar hier tegenover geeft het echt een kick, het voelt net echt. Maar stel, je neemt net te laat gas terug en je botst tegen de kant (niet frontaal, maar met bijvoorbeeld alleen je linker koplamp). Normaal zou je dan langs de kant schuren, maar bij hier ‘schiet’ je langs de kant. En het is ook erg moeilijk om er vanaf te sturen, . Hier volgt een filmpje waarin dit probleem te zien is (1:53, 1:12, 0:20).Om even terug te gaan naar het slippen; dit verschilt natuurlijk per auto, zo zullen de kleinere langzamere types wat makkelijker door de bocht gaan, terwijl de snelle types makkelijker doordraaien. Het is heel erg vermakelijk als je samen met iemand anders racet, terwijl jullie auto’s erg van elkaar verschillen. Zo zal de kleinere wagen de bochten makkelijker nemen, terwijl de snelle wagen de kleine over de rechtere stukken in zal halen.

Beetje NO2 erbij…
Nitrous Oxide (ook bekend als lachgas), zorgt voor een flinke boost wanneer je het in je motor spuit. In Ridge Racer is het ook mogelijk je auto uit te rusten met NO2. Rechts in je scherm zie je 3 gasflessen, welke gevuld zijn met Nitrous Oxide. Wanneer je op een recht stuk komt, en je drukt op ‘B’, zal één gasfles helemaal leeggepompt worden. Zo kan je een flinke voorsprong maken, maar als je niet uitkijkt, knal je vol tegen de afzetting.
Wanneer je een lege gasfles hebt, kan je deze bij vullen door te slippen in bochten. Het is niet erg realistisch, maar door zo hard en zo scheef mogelijk te slippen kan je je gasflessen bijvullen met lachgas. Zodra een fles helemaal vol is, kan je hem gebruiken in de strijd om de eerste plaats.

Multiplayer en extra gamemodi
Multiplayer mogelijkheden zijn er genoeg, zoals Xbox live en split screen. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat je zo nu en dan toch nog een keer Ridge Racer speelt. Maar er zijn ook nog een aantal andere dingen die je, ook in je eentje, kan doen. Zo is er een modus waarin je een wedstrijd zonder tegenstanders racet, waarna je tegen jezelf kan racen. Zo kan je jezelf blijven verbeteren, wat een goede training is voordat je het online tegen andere op gaat nemen.

Pac-Man
In Ridge Racer 6 kom je veel dingen tegen van Pac-Man (er is zelfs een achievement waarvoor je zoveel punten moet halen in een Pac-Man spel), zo kom je tijdens het racen de hongerige pizza dikwijls tegen als je over de start rijdt. Je ziet dan de tijd van je ronde in een vierkantje terwijl op de achtergrond van het hokje Pac-Man voorbij raast. Ook kom je het welbekende spelletje tegen wanneer je de game opstart.


Conclusie
Als dit de eerste Ridge Racer game is die je speelt, zal je nog moeten wennen aan het slippen, maar als je dit eenmaal onder de knie hebt, is het een geweldig spel. Pac-man is een leuke toevoeging die je altijd kan blijven spelen. Het enige grote nadeel is het blijven haken wanneer je tegen een muur botst, maar dit neemt natuurlijk af wanneer je het racen onder de knie krijgt waardoor je minder botst. Het is een aanrader, zeker nu je hem voor ongeveer 2 tientjes mee kan nemen!